點解無咩香港人簡移民美國?

1001 回覆
21 Like 485 Dislike
香港
Whistler Annual pass先千幾鎂
Cypress幾百
食野貴但只係food court
點樣200k唔夠洗
平唔過大6
呢度買廁紙好貴

96k我諗除咗San Fran同NYC唔太夠
其他大部分地方都綽綽有餘
其實美國大部分地方屋租都仲係平過香港
住得美國同一個城市耐,其實會知乜嘢地方係去得,邊度係唔去得
新聞唔會賣Palo Alto風和日麗個個人喺度曬太陽放吓狗,只會講Oakland槍戰
咁呢個都係事實嚟,但係正常方法移民嘅人又何必要去住Oakland Detroit St Louis呢d狗地方先得
未計f1b係lottery
綠卡|與內地睇齊 美國取消港人抽綠卡資格

原文網址: 綠卡|與內地睇齊 美國取消港人抽綠卡資格 移民前先諗7個問題 | 香港01 https://www.hk01.com/article/533157?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
*h1b
EB5 80萬美金
成630萬

成本唔細架老友
香港
真 因為美國根本唔係選擇範圍裏面 唔會好似英國同加拿大咁(大學degree都唔需要) 乜人都去到 美國移民係真人才 英國加拿大係偽人才 需要嘅係低技術藍領
呢d 娛樂你多多都唔夠駛,提岀黎有意思?
因為美國冇揀香港人

認真只要係香港人已經夠哂資格搞政治庇護
大陸人個個作故仔吹水都攞到,呢兩年差唔多有成10萬大陸人搞政庇
,香港人+香港咩形勢又國X法又2X條
有左美國籍到時住邊都要比稅好撚甘
其實英國都有Global Talent Visa,可以住滿三年攞永居
事實黎喎
佢哋識分大陸人同香港人,唔會搞香港人淨係搞大陸人,驚閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞