點解無咩香港人簡移民美國?

1001 回覆
21 Like 485 Dislike
美國做waiter有啲州最低工資係低啲,要靠tips。不過其實好多州waiter同其他工作嘅最低工資無咩分別,佢地唔一定要靠tips去攞到一般嘅最低工資。

呢幾年美國俾tips嘅風氣改咗,連去買麵包收銀機都有個screen問你俾幾多tips,黐線。不過通常可以skip。美國某地行業人工低要靠tips但我住咗20幾年都唔係完全清楚邊啲要俾俾啲係optional。
因為門檻高,你唔係信連登班傻閪講移得民都係精英

唔係靠救生艇連英澳加都過唔撚到去
明白哂
咩都冇咪即係要住窮區
點樣好法
小弟已經係澳洲移緊民 等拎居留權 我都覺得澳洲真係幾好
何不食肉糜?
香港人冇得抽綠卡
後悔冇18歲開始抽 抽到佢取消
咁易去既,首先就唔輪到香港人去啦

日,韓,歐洲都仲大把人會想去
Detroit, Michigan 裡面d 人全部美藉
盧偉聰
唔講美國係咪一個好地方

除咗真愛移民
其他方法難到中六合彩咁

真愛移民係某国人先玩到極致㗎啫

以前仲有綠卡抽,依家...
差好遠啦
周圍講transsexualism咪依家開始有rapid onset gender dysphoria囉
美國依家係咪話war on drugs失敗咗
所以要decriminalize nacrotics
講生活指數物價同收入比例有邊個地方好得過香港 係班窮撚無病呻吟啫
偷嘢要斬手嘅地方治安好係正常嘅事
都ok ge 逢星期5 免費薯條
買10件麥樂雞又送big Mac
不過好彩附近有6-7$ 兩餸飯
燒味飯都係8-9$
因為我都係咁啱收到個Offer,但係佢完全冇講到Working Visa嘅事。所以我都唔係好清楚。
我提供啲咩資料可以向大家請教吓
正正經經搞緊EB3移民留名,預2028年先拎到VISA 有冇同路人
屋好大 漢堡包好食
啲人行路一樣快
我會揀美國,但美國唔易去,台灣人會易好多,所以明就明唔明就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞