點解無咩香港人簡移民美國?

1001 回覆
21 Like 485 Dislike
熱狗同燒雞係超級反通脹食物
想問L1A申請綠卡係咪都要咁耐?
其實state、county、city全部都係
尤其西岸
指人做野唔使自己做先係人上人呀
你重
到時又怨美國垃圾
are you sure? 過一轉美國,啲嘢仲貴過Vancouver, 係啲油平少少
咁其實都要睇州份
新加坡同台灣治安都好既
台灣應該唔算嘛?
大把人無車都痴朋友車去

利申 痴車
呢兩樣野costco 賣一隻蝕一隻 打個和都唔做
你無講錯,去costco就係囤貨次次都買幾pack 肉返屋企分裝放急凍,需要時解凍

急凍左放兩個月唔成問題,就算單身,日日煮飯點會食唔哂
5眼入面最差,連call白車都要俾錢先,冇錢就掉你喺路邊等死,勞工保障又差,連法定産假同大假都冇,做野又辛苦。唯一好處係專業人士人工高,油同車平,入咗藉之後可以買槍周圍射。
當會員福利
佢其他野賺返你。
Sam club 抵啲
我都係聽個調左過美帝既同事講,唔太清楚。
但見佢好似話咩拎左綠卡定申請緊都有指定逗留時間要求,所以佢無攪。
1 月開始啲油都貴左 30-40 cents,4 月填完 tax return 又俾美帝強姦左一舊錢
有path先得㗎同埋治安醫療又差,racism嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞