【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
「咦咦嗰個學生妹係邊個嚟㗎?嚟搵莫經理放工嘅?」

『哦嗰個~莫經理個囡嚟㗎~之前都唔見佢會上嚟...唔知點解呢排日日都會嚟接佢爸爸放工...』

「佢哋感情幾好咁添喎~翹晒手咁~唔講以為係嗰啲父女~」

我哋都傾得幾放㗎~所以我都有借機...

『都未見過你男朋友嚟接你放工嘅?』探探口風...

「佢...佢教小學嘅...成日都要教埋課外活動...又留喺學校開會改簿嗰啲...唔係咁得閒㗎咋...」琪琪唔係咁好意思咁...

『哦...係吖...原來而家做教師咁忙㗎?我仲以為好得閒添...』原來有男朋友...仲要係教畜...

咁我又係唔係應該收收皮先呢?
喺我仲諗緊收唔收好之際,有一日放工...

「我走先喇~」琪琪指指大堂大門~

『哦...咁聽日見啦~Bye~』

「聽日見~Bye~」

我同阿恆就目送住琪琪出大堂...就見到好似有個男仔行埋去佢度!

琪琪翹住呢個男仔...頭嘅女仔隻手臂?

睇清楚啲...真係...

『女仔嚟㗎喎!』

阿恆一頭問號:「嗯?」

『嗰個嗰個!』我手指指!『琪琪翹住嗰個!係唔係女仔嚟㗎?』

阿恆睇清楚啲:「係吖。」

真係女仔!琪琪佢...唔通...
第二日返工,都有探琪琪口風。

原來琪琪真係同個TB拍拖!!!

當我知道咗呢個咁重要嘅消息之後,我反而打消咗收皮嘅念頭!

雖然好多人都話,女仔同女仔係比較了解對方!第三者好難介入!

之但係...又唔一定...

「佢吖?佢都真係對我幾好嘅~」

琪琪講咗俾我聽佢係同性戀之後,都好樂意同我Share佢哋嘅生活點滴。

「佢都真係好知我想要乜㗎~好多時唔使出聲,佢都為我做咗嘅~」

果然係冇錯呢...
「上個星期日佢先帶咗我去咋嘛~開心~好開心吖~勁正囉你知唔知吖...」

琪琪一講到同佢個“男朋友”就好開心~笑得好甜~

不過除咗開心...

「不過呢...佢啲Friend好似唔係幾鍾意我...」

都會同我分享唔開心嘅事...

「佢每次帶我同佢啲Friend食飯...都好似黑我面咁...」

我就話就算點了解都好...都總會有唔開心嘅時候...
「講啲話題又插唔到嘴...插到又唔想理我咁...」

『係因為...覺得你搶咗佢?』

「我都唔知...」

『其實係都唔出奇...覺得你搶咗佢哋個Friend...有啲呷醋...』

「都唔係有啲啦...搞到大家都面阻阻咁...」

琪琪開心同唔開心都會同我Share...

工作上我哋又經常一齊...

我哋都好似...好Close?

但就係唔知佢對我嘅心意係點姐...

或者咁講...假如琪琪同佢個“男朋友”有乜磨擦...我又有冇機會乘虛而入...喺TB手上搶琪琪返嚟呢?

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 21-美好家庭]

「媽咪我返嚟喇~」阿囡啱啱放學返到屋企...

『返嚟喇?』我都換好衫...行出廳一睇...
已經將[Story 20-緣份要來] Upload上Penana
搵公司啦
咪即係你身體本能話你聽呢條友副body好正
呢一篇個主角係咪莫經理
搵公司都有機會要分開幾日搬 我個Friend係
咁日久生情點計先
一定又諗衰嘢啦
日久生情就唔係嗰啲所謂「感覺」啦
而係真係認識咗一個人
一見鍾情後再日久生情呢
咁起碼一開始嗰嘢就係衰鹹濕貪錢
然後只係好彩真係搵到個適合嘅
第一眼都吸引唔到你 好難深入了解㗎喎
毒撚的悲歌
我都深明呢個道理 因為我都係一條吸引唔到人嘅毒撚
各位早晨
星期六可以休息
講野又悶又冇話題 都唔知有咩吸引到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞