【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
其實冇分別 總之就係心浮氣躁瞓唔到
但係又唔知自己煩乜
唔知煩乜即係冇嘢好煩

上回講到Dick一個人喺Studio裡面影Product相...
而家又請唔到人,又同阿滔反咗面...
好彩過咗結婚旺季~再加上有Elle上嚟幫手~
同Elle都一齊咗三個月,不過仲未有得搞...只係停留喺攬攬錫錫...
乜原來而家啲學生妹咁守身如玉㗎咩?
搞到Dick好冇癮!最慘仲要痴身!
難得接咗個Job要影Model~個老細又要求高~帶唔到Elle去幫手~
Dick就請咗幾個助手去做呢個Job~
Model叫Daisy,好靚女又有身材!但之前就唔覺眼~唔係Full Time嘅?
一傾先知原來係做教師~幫個Friend嚟做Model嘅~
Dick幫Daisy影咗好多靚相~Daisy好滿意~仲想搵Dick幫佢影返輯~
Dick就梗係好啦~又有得J Daisy~
幫Daisy影咗勁多靚相~當然就唔少得走光相~
Daisy條短裙咁短,唔偷影返啲露底嘅又點對得住自己~
仲要係著白色絲質Lace底褲...想引死人咩...
咁Dick就好小心嘅~影完啲走光,又影返啲冇走光嘅嚟做掩護!
都影咗唔少...
『抖抖先~睇吓啲相~』
「嗯嗯~」Daisy就完全冇防備咁烏前個身~望住部MacBook Pro~露晒波罅!
仲俾Dick𥄫到白色絲質Lace Bra...
好正吖...
「喂吖~」Daisy怕怕地羞咁,「影到人走光嘅!」
『哦哦哦~放心放心~會Delete嘅~會Delete嘅~』講就咁講...
「真係會咩?」Daisy古古惑惑咁~
『真...真係會...』點解Dick會覺得Daisy咁古惑咁嘅?
「唔會自己Keep...定係相都唔夠...想親眼...」
相都唔夠?想親眼?
Daisy對手仔摸住自己條米黃色短裙邊...輕輕拉起...揭起?!
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 27-美麗誤會]

小息喺走廊行過...

「你鍾意嗰個吖~」

行落樓梯...

「好靚仔吖真係!」

行到落低年級嘅走廊...

「喂喂喂...係向榮師兄吖!」

唔少師妹都望晒過嚟...

我都只係帶住微笑,向住自己想去嘅目的地方向行。
行到入嚟圖書館...

「喂喂喂校草嚟咗吖!」

不論係當值嘅圖書館管理員...

「嘩向榮校草吖!!!」

定係睇緊書嘅...只要係女同學,都會望過嚟。

我就帶住微笑,保持低調。

始終都係圖書館,要保持寧靜。
講真嗰句,其實咁多年都習慣,我亦都冇乜感覺。

我並唔覺得自己靚仔就大晒...反正外貌只係一時...內涵先係一世。

而就係呢個原因,我一直都冇對任何一個女同學產生興趣。

因為我唔覺得外協可以有幾長久...

我只想認真一次...一次到尾。

喺籌備學生會候選內閣,都有好多女同學湧住埋嚟話想加入。

之但係,要搞好個學生會,就一定要有人才!

喺我心目中,其實有一個重要人選...
我有留意到有位插班生,嚟咗我哋學校兩年都Keep住全級第一。

再調查佢啲成績,全部都係90%以上...呢個全級第一唔係浪得虛名...

我心明成績好唔係大晒...所以除咗成績好之外,當然就要睇佢有冇領導才能!

我專登走去搵佢參加咗乜嘢課外活動...得知原來佢有參加學校嘅舞團...就走去睇睇...

見佢嘅舞姿有力量...最重要嘅係佢所散發出嚟嘅氣場,可以帶動到全隊成員...我就知道...佢就係我要搵嘅人...

所以...我就決定...冇佢幫手嘅話...我絕對唔會搞學生會候選內閣落去!

『茵茵?』我行到去茵茵面前,『有冇興趣一齊搞學生會?』

「搞學生會?」茵茵平淡咁問...

果然同傳聞一樣...好冷靜嘅一個女仔...
『嗯~』我帶住親切嘅微笑點點頭,『我想邀請你做我嘅副手~而且係第一個成員!』

「但點解要搵我?」茵茵仲係好似冇乜興趣咁。

『因為你夠聰明!』我好認真咁望實茵茵!『呢兩年你都Keep住全級第一!』

茵茵好似有啲興趣咁!

『仲有嘅係...你嘅領導才能!』

茵茵用心咁望實我...

『喺學校嘅舞團當中,你一直都為成員帶嚟方向!正正就係因為你有領導才能!』

「好!我答應你!」茵茵伸出右手!「合作愉快!」

我握住茵茵隻手:『合作愉快!』

有茵茵做我副手...天下無敵!
招兵買馬期間,唔算太大阻礙...始終我同茵茵喺學校都好有號召力!

男同學當然就係為咗可以同茵茵相處...女同學就係為咗我...

之但係要搵有才能嘅人亦都唔容易!

雖然話有我同茵茵擔大旗...之但係如果手下都係烏合之眾...都係搞唔掂!

而最大問題嘅係...

「嗰個咁嘅茵茵...都唔知點解可以做到副主席...」

有意見分歧...
「係囉...除咗靚都唔知佢有咩好...」

而且唔係因為方針同方向嘅問題...

「校花吖嘛~黐埋校草度...都唔知想點...」

有女成員都因為茵茵嘅美貌而有聲音...

我當然唔可以俾呢啲聲音傳到去茵茵耳邊!

所以我就喺件事未發大之前,就同幾個女成員私底下講:『我知我點講都改變唔到你啲嘅想法...所以我只會同你哋講...如果唔可以同心協力...就請你哋退出。』

有啲聽到我咁講,都收斂晒咁繼續留低。

當然亦有啲深深不忿咁退出!

不過冇問題!最重要都係解決個問題!
大家終於都可以同心協力咁搞好個學生會候選內閣!就連最後一樣一直都未諗到嘅候選內閣名都諗好埋!

「茵茵...向榮?」茵茵望住以七色雲彩乘住嘅候選內閣名。

「嗯嗯~」一眾成員點點頭!「茵茵向榮~用正副主席名做我哋嘅候選內閣名就啱晒喇!」

『嗯~』我都點點頭!『好名!好名!茵茵你覺得呢?』

「吓吓...哦!好!當然好啦!」

『嚟!』我拎住個七色雲彩牌行到去茵茵身邊!『一齊影返張大合照先!』

我就同茵茵一人托住一邊,同一堆成員影返張大合照!

我哋嘅努力...一定會有美滿成果!

當然...戰鬥仲未完!
又係一晚,搞學生會啲嘢搞到好夜...得返我同茵茵兩個最後離開學校...

喺夜幕之下,同茵茵肩並肩咁行多兩步...

『辛苦你喇...』我帶住親切嘅微笑望望茵茵,『要你同我一齊搞到咁夜...』

「唔辛苦~」欣欣擰擰頭,「你都辛苦喇...」

我都帶住微笑擰擰頭~

辛苦...最重要係有回報...

「呃...我有樣嘢想同你講!」茵茵有啲緊張!

『嗯?遇到難題?』

「唔係唔係!」茵茵擰擰頭,「我...我鍾意咗你!我想同你一齊!」

我當堂嚇咗一嚇!然後摸摸頭:『我諗呢啲嘢...都係過咗選舉先...』

「哦...都係...都係...」
講真一句...我估唔到茵茵會鍾意我...因為茵茵都出晒名難追...

更估唔到會同我表白!

我吖...其實我對茵茵...都有意思...

不過都係嗰句!我想認真一次!一次到尾!

所以都係想可以再睇清楚啲...喺搞學生會期間...

我哋都好完美咁搞好茵茵向榮!

當然...亦順理成章...

「我正式宣布,今年獲選嘅學生會係...茵茵向榮!」

努力係得到回報!

而喺呢段努力嘅期間,最大嘅回報係我認定自己好想同茵茵一齊!仲一定可以一齊走得更遠更遠!
『茵...』正當我想向茵茵表明心意之時...

「恭喜晒~」有個男仔出現...

茵茵就衝過去攬實呢個男仔...

呢個男仔...係Patrick?

原來喺冇幾耐之前...茵茵就同咗Patrick一齊...

原來...愛情可以嚟得咁近...同時亦可以嚟得咁遠...

就只係差一點點...我哋嘅距離就變得天各一方...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 28-女皇降臨]

同幾個八婆食完晚飯,飲住紅酒...

「喂Athena~你真係做嘢喇?」
已經將[Story 27-美麗誤會] Upload上Penana
但係就係心浮氣躁
唔記得咗恩恩個故係第幾個添
唔諗就平靜
係茵茵吖
話埋俾你聽係Story 09
BTW係今次咋 下次就要你重睇㗎喇
影影早
各位早晨
有啲頭痛添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞