【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

上回講到向榮喺學校行到邊,都成為焦點~
校草吖嘛~
不過向榮自己本身就唔著重呢啲!
因為外貌只係一時...內涵先係一世!
所以都揀唔到女朋友~要拍就一次到尾~
喺搞學生會之時,想茵茵呢個有料之人做副手!
茵茵都因為向榮留意到自己嘅才能而答應~
同時都搵到好多人返嚟~不過要有才能都唔易~
最大問題係好快就有聲音!好多女仔都唔抵得茵茵嘅美貌!
向榮私底下就解決咗件事!冇俾茵茵知道~
學生會都搞得好順呢~連個名都諗好~叫茵茵向榮~
有一晚做夜咗,走嗰陣茵茵竟然同向榮表白!
向榮驚訝茵茵本身好難追!
其實向榮都對茵茵有意思~
不過都係嗰句!向榮想認真一次!一次到尾!
所以都係想可以再睇清楚啲...喺搞學生會期間...
佢哋都好完美咁搞好茵茵向榮!
當然...亦順理成章...
「我正式宣布,今年獲選嘅學生會係...茵茵向榮!」
努力係得到回報!
而喺呢段努力嘅期間,最大嘅回報係向榮認定自己好想同茵茵一齊!仲一定可以一齊走得更遠更遠!
『茵...』正當向榮想向茵茵表明心意之時...
「恭喜晒~」有個男仔出現...
茵茵就衝過去攬實呢個男仔...
呢個男仔...係Patrick?
原來喺冇幾耐之前...茵茵就同咗Patrick一齊...
原來...愛情可以嚟得咁近...同時亦可以嚟得咁遠...
就只係差一點點...佢哋嘅距離就變得天各一方...
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 28-女皇降臨]

同幾個八婆食完晚飯,飲住紅酒...

「喂Athena~你真係做嘢喇?」

幾個八婆都對我嘅近況好有興趣...

『係吖~我Daddy叫我幫佢睇住間公司仔喎~咪睇囉~』

講真我就唔係好想㗎姐...

「嘩!世界變了樣?我哋嘅Athena姐幾時變得咁聽話?」

『冇話聽唔聽嘅~咁返到嚟香港都玩咗咁耐啦~』

其實係個麻煩後母...
唔想晚晚返到去都俾個麻煩後母煩住晒!仲要唔知佢會想搞啲乜!

唔使問,Daddy叫我幫佢睇住間公司仔都係後母嘅主意啦!

唉出到呢啲垃圾招...無謂迫狗跳牆啦~

「喂唔係吖嘛?咁快就玩夠喇?」

『搞清楚~唔係玩夠~係轉個場再玩過~』

「吓?」

『唔明吖?去間公司仔睇吓有咩玩吖~』

「公司仔又可以玩得啲咩吖?」

『哈~每個地方都係遊樂場嚟㗎啦~睇你發唔發掘到姐~』
「嘩~咁睇嚟間公司仔有難喇~」

「係咯係咯~我哋Athena姐咁有興致走去玩玩喎~」

「喂大家估吓玩得幾耐就執笠?」

『喂點會玩到執笠吖?』

「你唔玩到啲員工殘晒唔敢返工個個爭住辭職吖?」

『員工?狗嚟㗎姐~撚死晒啲狗又邊好玩㗎?撚到佢哋聽聽話話先係㗎嘛~』

「Athena姐果然係Athena姐~」

『飲啦講咁多~』

公司仔...諗住搵間公司仔鎖住我...等我乖乖地唔好搞事?

好~你俾個遊樂場我...我實會玩得開開心心~
一早裝好身~以最完美!最靚嘅狀態揸架法拉利返公司!

“吼!吼...”一泊好架車,就有個男員工行過嚟:「李小姐早晨。」

『嗯。』我眼尾都唔望佢一眼,就向前行。

著住對三吋高踭鞋~連身短裙~行入公司~

「李小姐早晨~」

一個又一個員工就起身向我鞠躬!

我當然就唔會點理佢哋~只係點一點頭~繼續行~

喺我眼中...佢哋只不過係狗...一班狗...
雖然我係突然空降...但識得叫我做李小姐...即係好緊張公司嘅人士變動啦~

算醒目?但醒目都要睇方向~

我對高踭鞋唔係咁易擦㗎咋~

入到房,我都睇晒我哋公司啲資料先。

公司仔真係公司仔...唔使一個鐘就了解晒~

喺廣告界中,只係處於下游...

全間公司得兩Team...一Team算係唔錯...另一Team就...得過且過...

垃圾真係垃圾...不過Daddy要我睇住呢間垃圾公司都唔係要我搞好佢㗎啦~(Daddy都係想用呢間公司做幫佢做啲方便嘢姐~)

咁我就睇吓...有咩好玩喇~
我睇晒全公司嘅員工資料...再留心觀察兩Team人...阿沖嗰Team人好團結...仲係有阿沖帶住做嗰隻...

唔怪之得個表現都唔錯...可以話都係靠佢哋呢Team撐起成間公司...

另外嗰Team...叫阿晨帶住嘅...

我望出去...個戴經理就全日都喺自己房...阿晨就指指點點...呼呼喝喝咁...

但當我行到去佢哋身邊...

「李小姐你好!」阿晨就成隻狗咁,「李小姐你好!有冇咩我可以幫到手㗎?」

狗...果然係狗...

不過睇嚟...我喺呢個細小嘅主題樂園裡面...搵到啱我玩嘅主題~
第一日我就咩都唔做咁,準時就放工走人。

第二日我都係著到靚一靚咁返到公司,第一時間就係睇返員工尋日嘅離開記錄。

阿沖嗰Team都係遲我一個鐘左右就拍卡離開...

果然呢~唔使我操心~我亦都無謂搞住維持公司生命嘅命脈~

至於阿晨嘅...同埋嗰個姓戴嘅經理喺我走咗之後...十五分鐘唔夠就離開公司。

阿晨嘅手下個個都OT到凌晨十二點...

然後今日我就準備好晒所有計劃!再Hea到八點先走~

第二日返嚟公司一睇...果然呢!姓戴嘅同阿晨又係等我走咗之後,十五分鐘唔夠就拍卡離開公司!

又係留返啲手下OT到凌晨...

問過HR,戴經理係阿晨嘅姐夫...

呢兩隻狗...
今日我就叫晒兩Team人一齊開個會!

『大家嚟緊會好忙~因為...我要公司超越C-Moon!』

阿沖嗰Team冇乜太大反應...阿晨就有啲驚訝...

而姓戴嘅就抹抹汗:「超越C-Moon...C-Moon係我哋廣告界嘅龍頭...」

『點吖?冇信心?』我帶住微笑打量住姓戴嘅,『可以遞信唔做~』

「唔係唔係!」姓戴嘅望住阿晨,「梗係有信心啦我哋!」

阿晨又望住佢Team人:「有信心!我哋好有信心!」

『有信心就得啦~我睇你哋表演~』
開完個會,我都喺自己房望出去...又睇住嗰個阿晨對佢班手下呼呼喝喝...指指點點...

到咗差唔多放工,我都早少少離開公司。

「你吖!識唔識㗎?」阿晨仲係鬧緊人,但一見到我就變晒面,笑晒口,成隻狗咁,「李小姐走喇?」

『嗯。』

「慢行吖李小姐~你吖!我講到去邊吖?唉咁多嘢都搞唔掂...都唔記得鬧到去...」

我去商場,行咗幾轉。

然後見差唔多就食埋個飯。

喺高級餐廳食完個飯,飲住紅酒Chill一陣...見時間都差唔多...已經九點幾...就返上公司。
一返到上去,差唔多熄晒燈...就只有一排燈著住。

我行到埋去嗰排燈...下面嘅一個位:『今晚得你一個嘅?Justin...』

「係吖李小姐。」Justin點點頭,「O咗幾晚T...見佢哋都辛苦,就叫佢哋走先。」

『咁你呢?』我打量住Justin,『唔辛苦咩?』

「我?」Justin望一望我,「仲有啲嘢要趕...趕埋佢先...」

『放低手上啲嘢先...入我房。』

「吓?哦...」

全公司淨係得返我同Justin...而且仲要入我間房...
『閂門...』我等Justin閂埋房門,『呢度淨係得我哋兩個...有冇啲咩想同我講?』

「冇。」Justin望實我。

『真係冇?』我都望實Justin。

「真係冇。」Justin完全冇動搖。

『你冇嘅話...就到我講...』我坐上檯,翹住對黑絲美腿,『幫我舐...』

Justin處變不驚咁望住我對黑絲美腿。

『只要你肯幫我舐...我可以幫你...』我勾住隻三吋高踭鞋...

Justin行前兩步...望住我對黑絲美腿...跪喺我隻三吋高踭鞋前...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 29-同性相近]

喺學校嘅操場上面...

「Miss Tam早晨。」
已經將[Story 28-女皇降臨] Upload上Penana
預言故
女皇好正呀
就算唔係老細都想奶
全能的飛揚可否講返呢篇嘅前篇係邊篇
罰你重睇今次有兩篇
應該係蛋散老細搞男主角,同埋有個閪婆搞個女嗰篇?
都估到啱你口味㗎口喇
今次要重睇喇
識嘢
冇錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞