【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
各位早晨
假期都要努力啲打文先

上回講到Wincy一返到學校,好多人都講緊佢。
就算返到入課室都一樣。
大家都講緊佢爸爸食學生嘅事...
Wincy唔想面對大家,更唔想面對搞自己爸爸嘅Wendy!
佢哋兩個仲大打出手!
訓導主任都唔知點處理好,都要罰嘅...
Wincy唔在乎!而佢爸爸早就搬走咗...媽咪都幫Wincy轉校。
去到男女校,Wincy都係唔適應。
坐佢身邊嘅Winfried都好幫佢。
但Winfried越係熱心,Wincy就越怕!越係避開佢!
縱使逢禮拜六日Wincy都係喺屋企又好...又或者好似而家咁,漫無目的咁喺人群之中行...行...Wincy都係一個人...
究竟點解...點解呢個世界上嘅人咁可怕?
原來Wincy一直生存喺一個咁可怕嘅世界上...
突然…
「Wincy?」背後傳嚟Winfried把聲。
我回頭一望,見到Winfried行近兩步。
「咁啱嘅?」Winfried再行近兩步,「一個人?一唔一...」
『點解吖...』Wincy冇等到Winfried再講落去...
「吓?」Winfried一頭問號...
『點解...點解吖?!』Wincy一轉身就跑!
「Wincy...喂!」
Wincy乜都唔理!一直跑!喺人群之間橫衝直撞!
點解吖?點解要黐住Wincy?點解點跑都跑唔甩?身邊都係咁多人...跟住Wincy...圍住佢?!
Wincy拼命咁跑!想逃離人群!突破包圍!
然後真係俾Wincy突破到!衝出人群!佢就聽到...
“嗶!嗶!”兩聲!
Wincy一望之下...就見到有好光嘅車頭燈...一架紅色車正衝緊埋去!
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 40-無法滿足]

喺間清吧同阿趙仲有William飲嘢...

「第四杯...」阿趙一邊斟酒,「喝到熱淚盈眶了~」

『喂好似唔係好啱喎...』有啲九唔搭八喎...

「還在喝...」William又跟住唱,「啤酒都斟到瀉了~」

『喂~都冇斟瀉喎~』可唔可以唱啲應景啲?

「從前校友...」阿趙又接住唱,「今晚酒吧碰到了...」

「班中最漂亮那人...」William又接住唱,「今天霎眼像老人~」

呃...
「喂~」阿趙打量住我,「做乜靜咗吖?」

『冇...突然諗到...同老婆好似淡咗...』呢樣係今晚出嚟飲酒想講嘅嘢...

「我明吖~」阿趙點點頭,「就算好似明星咁靚,老咗都係老咗...想搵年輕~」

啱吖...就算日日俾個Asuka你屌...屌咗咁多年都覺得佢老咗...唔再係初相識嘅佢...

William打量住阿趙:「你老婆都年輕啦~對比起你嚟講~你呢個大叔~」

「No No No~」阿趙手指Fing Fing,「始終都就三十~一到咗三十嘅女人就唔係嗰回事㗎喇~」

『啱吖啱吖...』唔好話到咗三十...差兩三年三十同二十出頭已經差好遠...

「你唔好話吖~」阿趙古古惑惑咁,「上次見過穎茵都想食咗佢啦~唔係因為係你老婆啲同事?食咗啦~」
William笑笑口:「嘩哈哈...你都幾狼㗎喎~見過一次就話想食~」

「男人係咁㗎啦~」阿趙一面看破紅塵,「有邊個男人唔係見到嫩口嘢就想食?」

William半帶恥笑:「你隻老牛食嫩草~」

「老牛唔食嫩草食咩吖?」阿趙又半帶恥笑咁打量住William,「好似你咁吖?」

「嗱嗱嗱!」William好認真咁,「似我唔好咩?愛老婆唔啱咩?」

『冇話唔啱~係有啲奇怪姐~都唔明你咁靚仔,點解會揀個黃面婆嘅~』呢樣真係世界十大不可思議之一!

喺我哋成班Friend之中,William係最靚仔嗰個!

唔係我哋個個都係三尖八角!係William過份靚仔!

由第一日識佢嗰陣,佢就已經係成個韓星咁!

而家人大咗,仲加多咗份成熟嘅男人味添!
William冇正面回答我,只係擰擰頭...飲啖酒...

阿趙又古古惑惑咁:「喂真係唔係喇...試吓喺App搵啲𡃁妹仔玩吓啦~」

『你有玩過吖?』講到好似食開好嘢咁...

「冇啦~」阿趙擰擰頭,「都係聽講有好多𡃁妹仔鍾意車河咁囉~我哋呢度個個都有車~」

𡃁妹仔...車河...

「係吖係吖~」William笑笑口,「你哋幾時換車吖?我哋啱啱返咗最新款喎~」

「咪玩啦~」阿趙擰擰頭,「點買得起吖?」

『嘩你搵咁多都買唔起吖?』好似都搵十萬八萬一個月㗎喇喎...
「痴線!」阿趙擰晒頭!「法拉利喎!唔係法拉雀喎!揸層樓出街喎!」

William招招手:「過嚟我哋度試試先啦~」

阿趙都係擰晒頭!揮晒手:「試都唔敢試!」

William又古古惑惑咁:「啲𡃁妹仔好勢利㗎~唔係靚車唔上㗎~」

阿趙又古古惑惑咁打量住William:「咁清楚嘅?食唔少啦~」

William看破紅塵咁擰擰頭:「我先唔會拿屎上身...啲𡃁妹仔好撚麻煩...越靚越𡃁妹嘅就越麻撚煩...」

『知你以前俾啲𡃁妹仔煩得多喇~』

「係咯係咯~William哥以前去到邊都有成堆𡃁妹仔望住~」

『仲試過俾啲𡃁妹仔跟住尾~跟到返屋企添~』

「唉啲恐怖經歷就唔好提喇...飲杯啦~」
我哋三個邊飲邊傾傾往事...又講吓自己啲老婆...

見時間都差唔多,就各自揸返自己架車...

坐喺車度抖一陣先...等自己啲酒氣冇咁勁先...

然後就拎部電話出嚟...

『有好多𡃁妹仔...有幾𡃁妹呢?』

我就Download返個交友App...再睇睇...

十七八歲...又真係好細個咋喎...

有啲仲話中學生...都玩交友App?
我就試撳撳...但撳咗好幾個都冇反應...

我已經專登搵啲車河嘅𡃁妹仔嚟撳...唔通真係要寫明揸咩車?唔係拉利都唔坐?

我再試多幾個...當我撳到心灰意冷...又真係有個學生妹應機喎!

“學生妹?”

問清楚先...

“係 叔叔28歲人夫?”

“係吖 介意?”

“唔會”

“妹妹想車河”

“傾陣先”

咁就同個學生妹傾陣...
“同老婆好似淡咗 所以想搵啲刺激”

“想點刺激?”

“搵妹妹車河應該幾刺激”

“喺車度搞?”

“嗯 好唔好吖?”

不過傾多兩句,個學生妹就走咗...

要搵學生妹玩都唔係咁易...都係返屋企啦~
揸車返到屋企,沖完涼就同老婆搞...

『嗄...嗄...』不過越搞就越冇Feel咁...

總係覺得老婆下面好鬆咁...好冇癮咁...

如果係啲學生妹嘅話...

「啊啊...老公...又軟咗?」老婆望住下面...我碌半硬微軟嘅JJ已經退返出嚟...

『可能飲完酒...呢排又多嘢做...又有啲攰啦...』都係冇Mood搞...

「咁都係早啲瞓啦~」

『嗯嗯...早啲瞓喇...早抖喇老婆...』

「早抖喇老公~」
同老婆搞真係冇乜癮...

最多都係勉強咁交功課...

講真...對住啲學生妹J圖打J仲有Feel...

究竟點先有美滿嘅性生活呢?

然後有一日如常返到公司...

「大家過一過嚟~」堅哥叫一叫我哋,「介紹返個Intern大家識~阿芯~」

阿芯...

「大家好~」阿芯帶住甜美嘅笑容鞠個躬,「請大家多多指教~」

係Intern...即係大學生...大學生都係學生...又青春...又靚女...幾正喎...

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 41-拯救愛人]

小息仲見到阿雪一個人坐喺班房...

『阿雪~』我就行埋去...
已經將[Story 40-無法滿足] Upload上Penana
啲男人又要犯同樣嘅錯
有年輕貌美嘅女仔出現 好難唔犯錯
各位早晨
星期六又可以休息
真係定力唔夠
計我話應該要學飛揚咁先得
同呀wing同居咁耐都忍到
Wing Wing係自己細妹 忍唔到都要忍㗎
好悶
放假冇節目咩
喺屋企做毒撚
陪屋企人都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞