【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
世上嘅故事都未必有結局,而你嘅故事又係唔係無疾而終?

逢星期一至五,準時七點正有文出。

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊睇~

有咩都可以留言同我講~有你哋嘅意見,我先會有進步~

下面係Penana嘅Link,想睇返之前嘅章節都可以Click入去。

Penana
https://www.penana.com/story/148320/一百個斷尾故

鍾意我呢條廢腸寫嘅故可以Like Facebook同Follow Instagram~

感激大家長久以嚟嘅支持~在座各位都係讓我光合作用嘅陽光~

Facebook專頁
https://www.facebook.com/whirlingdancer

Instagram
https://www.instagram.com/whirling666/

Penana
https://www.penana.com/user/122935/飛揚/stream

第一個Post 第1,4, 6, 11, 13, 16, 18, 21, 24, 25, 30, 32, 34, 36, 37頁有文
https://lih.kg/3619742
lm
lm
走冰
影影
仆街我唔記得用伸延添
有冇得加返落去㗎
小新
lm
lm
木各身尚
拉筋
寶鹿
各位早晨
又到星期一有文
涼浸浸最好瞓
我都唔願落床

上回講到澤暖初出茅廬就去到間大公司跟住個女上司做嘢~
女上司穎璇又好好人㗎喎!會帶住班細做嘢~
不過穎璇姐幾歲呢?睇佢都係大澤暖幾年姐~
不過澤暖就唔問咁多喇~女人係年齡嘅秘密~
澤暖從來都冇話咩姐唔姐控,不過而家見到穎璇就知自己係喇~
澤暖諗住問問好友阿恆意見~
阿恆又唔係有好多經驗?點解咁多人問佢意見㗎啦?
阿恆就話做返自己啦~
澤暖果然係問錯人~不過阿恆又講得幾啱喎~
澤暖做返自己~又同穎璇OT咗好幾晚~直到有一晚~又同穎璇OT~
澤暖見穎璇都有啲攰,就叫佢瞌瞌先~
澤暖努力咁做~一做就做咗成個鐘~
穎璇瞓醒之後...
『啲嘢搞掂晒喇~』澤暖俾穎璇睇睇部電腦。
「嗯...嗯嗯...真係搞掂晒!好彩有你咋!」穎璇拍拍澤暖膊頭!
『係我叫你瞌吓㗎嘛~你就放心交俾我啦~』
「嗯~你真係令我好放心呢~」
『咁...走得?一齊?』
「呃...你走先啦~我仲有嘢要整整...」
『仲有嘢要整?唔係整晒喇咩?』
「仲有少少手尾啦~準備聽日要做嘅嘢㗎嘛~」
『咁我幫埋你先?』
「嗰啲你幫我唔到㗎喇~返去先啦~」
『咁...好啦~你都唔好咁夜喇~』
「嗯~聽日見~」
『聽日見~』
著返件有穎璇香味嘅外套,拎埋個袋就離開公司。
企喺巴士站等巴士...
『仲諗住今晚可以送穎璇返屋企添...咦我部電話...哎吖叉電唔記得拎返!』
澤暖就行返去公司...喺大堂咁啱就見到穎璇...翹住Calvin行出𨋢?
澤暖立即閃埋一邊!偷偷望!
點會...係隔籬Team嘅Calvin...又話唔識隔籬Team嘅人?
澤暖就偷偷跟喺佢哋身後...見佢哋好似好親密咁...穎璇對Calvin好親熱咁...
然後就跟到佢哋去...停車場...望住穎璇上咗Calvin架...寶鹿?!
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 16-月老紅線]

喺動物診所裡面做嘢...

同事穎茵一返到嚟,就死口死面咁行咗去休息室。

我見佢好似唔多妥咁,就行去睇睇佢。

點知一入到休息室...

「嗚嗚...」穎茵已經喊緊...

仲要喊到面都紅埋...抽晒搐咁...

『穎茵?』我都係關心吓,『冇事吖嘛?』

「Kate姐...嗚嗚...冇...冇嗚嗚嗚!」穎茵喊到勁慘咁!

『發生咩吖嘛?講俾Kate姐聽...』喊到咁都話冇事?
「我...嗚嗚...我同男朋友分咗手吖嗚嗚嗚嗚!」穎茵說起愛哭到停不住...

『傻妹嚟嘅~分手咋嘛~好平常㗎咋~』但我咁講...

「嗚嗚嗚嗚嗚嗚!」穎茵就喊得更勁!

其實都應該冇乜問題嘅...我諗喊一排就冇嘢...

點知我咁諗係錯嘅!

都唔止係一日半日...成個禮拜,總會見到穎茵喊!

一返嚟又喊一陣...放Lunch又喊一陣...都算喇...做做吓嘢兩行眼淚就好似壞咗水掣咁不停流!

最大鑊係連醫生都出聲,佢咁做嘢好易出事!叫我睇睇穎茵...

唉而家啲細路女...對愛情係咁睇唔開㗎咩?

咁都冇計啦...都要諗諗計...
『喂老公~』沖完涼出嚟坐喺床上,『你仲記唔記得邊個穎茵?』

「穎茵?」老公皺晒眉咁,「邊個穎茵?」

『呢~我哋公司嗰個呢~』我又提提老公~

「你哋公司?有咩?」老公仲係冇印象咁...

『今年先嚟做嗰個𡃁妹吖~幾靚女㗎呢~又有身材~』我就將穎茵嘅特徵再講多啲~

「你哋公司有靚女㗎咩?」老公仲係一頭問號...

『唉算喇!個傻女啱啱俾人飛...都唔係啱啱㗎喇...都差唔多成兩個禮拜...』都差唔多...

「哦...」老公又好似唔多在乎咁...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞