【無定向甜甜地】一百個斷尾故(2)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔怪之得似曾相識
Story 12更加似喎

上回講到Hedda勁眼瞓咁返學...
又遲到喇...冇計啦~晚晚都掛住睇IG啲靚仔~睇到唔願瞓~
本來諗住改改壞習慣!不過又點會咁易改到吖?
點知有一朝有個男仔打嚟叫Hedda起身喎!
Hedda都唔知佢係乜水...Cut線又繼續打嚟...靜咗音都係煩醒!就只好返學啦~
冇遲到仲早咗~同啲女同學傾緊計嘅時候,家謙問Hedda做乜唔聽佢電話喎~
都唔知你打嚟做乜~都唔撚會Care家謙呢啲毒撚㗎啦~
呢個時候阿雪走嚟收Hedda皮...功課!
Hedda冇功課交,阿雪仲要串佢兩句~
Hedda心知阿雪係鍾意家謙~就故意俾機會家謙~激阿雪~
又行街~又送返屋企~當然唔少得買嘢啦~
不過家謙又唔係有錢仔~買得幾多吖?
再者Hedda見家謙發阿雪四皮~自己又玩厭喇~諗住離場~
點知家謙仲係煩住晒~咪得閒就搵吓佢買嘢咁囉~
之但係Hedda都唔得閒煩家謙啲嘢!因為...
「聽講我哋校有個中二嘅走去造星喎!」
呢期學校傳得好行...
「係咩係咩?邊個邊個?」
成班男仔都好似好有興趣咁...
「Gail吖嘛!勁靚女㗎!」
啲焦點去晒落嗰個Gail度?!
「喂喂喂之前唔覺嘅?原來有個咁靚嘅師妹㗎?」
好似冇人記得Hedda咁!
「鬼咩之前你眼中只有Hedda~Gail仲正啦認真!」
真係激鬼死Hedda!
Gail吖嘛?中二吖嘛!見過啦!有乜咁靚吖?
啲𡃁妹仔Hedda唔識欣賞!都唔知班男仔對眼係唔係突然失明!
就喺成班仔都走去𥄫嗰個Gail,Hedda就冇咁好氣咁一個行出校門...就見到有架...跑車?
有架跑車泊咗喺校門對出...然後有個男人落車,帶住微笑望住Hedda咁行過嚟...
呢個睇起上嚟都有三十幾歲嘅男人行到嚟Hedda面前:「HI~Hedda?我叫Alex~喺IG留意到你就想嚟識你~」
喺IG留意到Hedda...就想識佢?
Alex一面誠懇:「有冇時間車河?」
車…車河?
下個故事又會係點呢?

準備出文

[Story 25-製造機會]

覆埋個雙手打交叉嘅Emoji之後,就放低部電話...

再餵埋貓糧俾哈喵後就裝身。

要揀返套靚衫!仲要梳埋個靚頭!當然唔少得就係噴返少少男人香水!

話晒都係第一次見!一定要俾返啲良好印象人!

當然就唔止係自身,連架車都要好好睇睇!

所以尋日已經揸咗架車去洗!打埋個臘!好似新車落地一樣!

外表做足晒當然都唔夠!仲要搞掂埋個內槓!
平時開工啲架生早就執走晒!掉鳩晒俾啲同事擺!

放返啲得意公仔喺車頭!仲有公仔腰墊!粉色啲嘅!

當然唔少得空氣清新劑!要清香嘅!夾返我身上嘅香水嘅!

萬事俱備!可以起程!

其實個燒烤場都好近,轉個彎就到。

入到去搵返班Friend先!

行多兩步,就已經見到Kate同William向我揮揮手。

唔單止佢兩個,Ben、Charlene、阿趙同阿怡都已經到咗。

即係差唔多齊人啦...
我一行到埋去,阿趙就燒住啲叉:「乜咁遲㗎主角~」

『主角梗係最後先出場㗎啦~』我一坐低...

Kate就行埋嚟拍拍我膊頭:「嗱幫到盡㗎喇~今晚睇你自己喇~我而家出去接人先~」

『OKOK~多謝晒多謝晒~』

望住Kate行去門口嗰邊...

其實都有啲緊張...

即係大家咁幫我...我都唔想令大家失望㗎嘛!

我又偷偷望門口嗰邊,就望到Kate帶住個女仔行過嚟!

嚟喇嚟喇嚟喇嚟喇嚟喇!!!
Kate帶個女仔行到埋嚟之後:「介紹返先~我老公William你見過㗎啦~嗰個Ben~佢老婆Charlene~阿趙~佢老婆阿怡~仲有牛丸~呢個係我個同事穎茵~」

「大家好~」穎茵帶住甜美嘅笑容向我哋揮揮手~

「HI~」大家都好親切咁同穎茵揮揮手~

穎茵真人靚過張相囉!

而且...仲要露腰加條韓國短裙!好性感!

坐喺我身邊...成對雪白嫩滑嘅幼髀就一覽無遺!

當然我就唔會淨係𥄫啦!

『想食啲咩?我幫你燒~』梗係要做返啲嘢!照顧吓人!

「哦哦...我咩都得~冇所謂~」穎茵都好Nice咁喎~

咁我就揀返啲大圍啲~穩陣啲~好似雞翼腸仔魚蛋墨魚丸自己嗰啲啦~
而穎茵都好快同我哋傾得埋~冇乜距離感咁~

「我想講呢...」穎茵打量住Charlene,「Charlene好似Asuka!」

『Colour嗰個吖嘛~係吖~佢中學嗰陣仲似!』

「邊係呢...」Charlene有啲唔好意思咁擰擰頭~

「你哋同學嚟㗎?」穎茵好有興趣咁!

『係吖~同班添~』

「但係Charlene好後生喎!仲諗咁後生就結婚~」

大家都有傾有講有笑~當然佢哋三對夫婦就俾好多機會我同穎茵了解多啲~傾多啲~
今晚燒嘢食個頭係開得唔錯嘅!到走嗰陣...

『穎茵你住邊吖?我車埋你啦~』架車就係要咁用㗎嘛~

「會唔會麻煩到你吖?」穎茵有啲唔好意思~

『唔會~邊會麻煩呢~我平時工作都要車嚟車去~』

「咁...咁就麻煩晒喇~」

穎茵見到我架車咁新淨,坐入去又咁粉色~又清新~都好放鬆~

好安全咁送咗穎茵返屋企,我諗都加咗唔少分啦~

淨係我諗就唔夠嘅!都要實證先得!
過咗幾日,Kate又試吓幫我約睇戲~

當然唔會淨係得我同穎茵啦!亦唔係好似上次咁多人喎!今次可以試吓約少啲...淨係我同穎茵,再加埋Kate同William兩公婆。

穎茵又好爽快咁答應咗喎!

咁我哋就睇吓啲笑片先啦~又一齊行吓街~我哋四個當然就會食埋飯啦~

人少咗,傾嘅話題都可以集中返喺自身...

「呢個啱你食吖~你尋日話想食㗎嘛~」

「係吖係吖~勁想試!」

『原來你鍾意食?咁今晚呢餐好彩揀啱喎~』

「定係你哋兩個心有靈犀吖?」

「哈哈...」
『呢個呢?呢個鍾唔鍾意食?』

「呢個我OK~但好似Kate唔食嘅~」

「佢好多嘢都唔食...所以我平時買餸好易㗎咋~都係嗰幾樣~」

「你買㗎平時?」

「梗係佢買啦!我哋收工收咁夜!」

『係咯...聽Kate講話你哋輪夜會收好夜...』

「都夜㗎...開頭唔慣㗎...不過而家OK咗~你呢?聽Kate姐講你哋好得閒㗎喎~」

『你聽佢亂噏吖!好忙㗎!』

「你忙咩?成日都好早就收得工返到屋企沖涼!」

『我做得快!做晒啲嘢咪收得囉!仲要搵命搏㗎!』

「好危險㗎?唔係會做足安全措施㗎咩?」

『都有嘅...但都會有意外㗎...』
我哋四個一齊行街睇戲食飯,都試過幾次。

總算有傾有講有話題~大家都Friend到~進度良好啦~

然後我就試吓可唔可以單對單咁約...

頭一兩次...

“穎茵:得我同你?”

好似有啲難...仲未係時候...

再試過同Kate兩公婆一齊出嚟多兩三次...

“穎茵:得閒吖”

終於俾我約到單獨見面!
就算係同我單獨出街,穎茵都係著得好少布...好性感咁...

或者而家啲年輕女仔係鍾意咁著啦~

當然我都好有準備嘅!同穎茵出咗咁多次街,都放定件外套喺袋!必要時會俾穎茵著!

細心嘅嘢我係會做嘅!

而我哋單獨相處都有好多計傾~

「尋日個客真係有啲驚...」

就算冇Kate喺度...

「連醫生都話嚇咗嚇!好彩救得返咋!」

都可以暢所欲言~
『你都好鍾意小動物喎~』

既然係咁...

「所以先做動物診所咋嘛~」

我諗應該都可以...

『係吖?我都好鍾意小動物㗎~』

邀請穎茵...

「係?咁你有冇養吖?」

『有吖~我屋企隻貓識打關斗,不如上嚟坐吓~』
今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

[/center]

三句預告

[Story 26-愛與性慾]

喺Studio裡面影Product相...

“咔刷!咔刷!”

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊追~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

[Story 26-愛與性慾]

喺Studio裡面影Product相...

“咔刷!咔刷!”
已經將[Story 25-製造機會] Upload上Penana
好sad
係我童年回憶嚟
可以話係頭幾套接觸嘅動漫系列
我第一次接觸佢係iq博士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞