自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
上面講左佢50k+專業人士,就算佢放低人工requirements。一個3張幾男搵得2-30k,係唔會同組織到一個中產家庭 / 培育到更好下一代,什至中年個陣會段關系有高低不平等,離婚收尾。

我自己身邊都有幾個好似樓主咁,高收入專業樣都ok單身,得出下面comment conclusion的。

自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?
https://lih.kg/ABmBxLX
#510 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
係處都可能有處女情意結既男受,唔係處就算鳩數啦
唔算,係搵得多但要求又多先係
應該冇咩機
做主動都未必搵到正常男人
建議先凍卵
樓主有咩興趣??平時有冇笑容?有冇身材?
就憑個標題就知原因
謙謙虛虛話自己正常樣咪幾好 係都要話自己滿分又唔可以滿分刻意減1-2分
佢自己講自己搵得高佢自己會覺得有說服力自己有資格搵人工高既男
一個3張幾男搵得2-30k,係唔會同組織到一個中產家庭 / 培育到更好下一代

女人搵到唔得咩?
嘥鳩氣
佢依家無人要先稍為降低要求,把口話唔要靚仔,要有錢幫佢埋單
心智成唔成熟其實無人care…
李安納度玩25歲幾時會比人話心智唔成熟
從來都係睇雙方
對方有某d條件下人係可以完全推翻哂
自己原則邏輯,搵理由去合理化自己選擇
理性分析係無意思
可以理性果d唔係愛,係叫交易
樓主 好簡單同你講 你後生果時多要求 自己得果6、7分 就話自己7、8分 實則搵男仔又要10分、11分 眼角高 好啦 一直等緊白馬王子出黎 到30啦宜家要叫春搵唔到人埋單 但心中要求仲要男人9、10分 你係咪睇戲集睇太多 睇撚到你個人非現實型?如果一個毒撚溝你 你會想埋單 定係覺得自己仲後生 大把選擇?有9、10分既男仔 搵你都係當你SP 乖乖地極度降返要求啦 仲要話自己人工50k 我係正常男仔 都唔簡個30歲、人工高過自己既剩女啦

https://youtu.be/0QhgfpgDdPE?si=3SE5PJdzaZSDhCQ1
自己評自己分?
中學/大學既女老師做耐D 全部都50K up , 而且好多單身,點解?
佢個設定係女係50k
咁呢個情況下男得2-30k又真係組織唔到一個中產家庭
你話個設定係女搵100k咁又唔同
得,但女方係一個professional,佢最後要揀放棄一樣requirement,多數係樣先,最後先會接受基層
但基層佢又會想要人靚仔,靚仔基層fuck boy就大把
所以咪conclusion叫佢放棄樣,搵5分踩實男,有堆5分男後生專心事業single唔奇,佢地都唔會一定揀後生靚女,30樣ok professional 佢地都岩。
咁先match到
點解咁多人只係講人工?

一個月收十幾萬租,同人工十幾萬比,邊個吸引女多啲
佢個所謂 50k 講緊要做中產
做中產 = 基本
不如 set 話財自先係基本丫
其實未必係mean既
而係網上可以聽到好多人心底果句
說話係難聽,
但值得參考下既
問題係可以20歲埋到佢身果堆女係心智超級成熟先爭到上位

同埋我一直討論緊結婚,
我咪講咗除非大肚好少結婚,大部分都係拍拖分手,同leonardo個case一樣,你可以追故
樓主建議你搵香港啲expat
又高人工又冇連登仔啲搵多少少以為自己係荀盤既諗法
普遍好多都唔mind 30up
咪就係因為你自認有7 8分囉
諗起七師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞