自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
現實真係比較少
soulmate同可以即時簡單地開心嘅女仔
男人開始媾到攰就自然想揀後者 唔係唔想要soulmate 係好難

btw 18 22唔一定係耍白痴嘅 又唔好咁stereotype...
有時你睇住啲後生女仔笑 已經有個青春feel 男人係好仆街 但係真係咁可以點, 女人都慕強啦

你可以專注吸引啲會欣賞女人味嘅男人 只不過真係少啲
假膠?
認真嘅話,
你真係要求高囉
係既 又唔可以話係白痴
只係如果廿中到尾你重做緊個堆所謂青春先會做既野就會變左港女
伴侶如果想長遠真係睇相處多過外在物質先會行得較為長遠
唔係話靜睇物質唔會行得唔長久
只係好多時唔夾都要忍囉
睇年齡
好多人over 40先有呢個數
樓主又睇唔睇得上4x歲?
理想同現實, 事實就係3x搵50K嘅男人真係極少會揀個30+女人
你覺得合理係一件事, 睇埋現實係咪又真係好合理?

其實唔會話樓主錯, 有自己要求係好事, 最多咪孤芳自賞
但樓主係想拍拖, 同好奇點解無仔埋身喎
依家咪講個事實比樓主知
就好似地盤佬都搵到哩個價位, 不過樓主就一定唔會揀啦, 又嫌人冇學識唔係專業人士, 一陣又嫌人污糟邋遢成身臭汗, 又冇品味唔識hightea只係識食蒸魚飯.
30歲揾到50k嘅地盤佬去叫雞都唔會叫老雞啦
Lm
符合樓主條件 加有層私樓同車
識囡已經去到唔洗主動識既地步
現實同app長期換極都有6,7個keep住chat既地步 有時係直情係唔想覆 隔半日先覆
其實app好多3,4分都話自己靚女 真係7,8分靚女係調返轉大撚把仔approach
仲有gay同埋不婚主義
你就係輸太有自信
2樣野

1. D人覺得你靚以為你有男朋友唔敢追係無咩機會發生,最起碼會有一班人試探式探下口風

2. 依家都2023,點解仲要男朋友搵得多過你?你搵50k,話多唔多,話少其實都唔少。對象肯正正經經返工咪ok(當然都唔好太差)

結論係你overvalue咗自己,亦set咗d無必要嘅條件出黎,如果真係想搵另一半最好降低自己要求
真 一係自己要求太高 一係就根本中上女神
35 40 好撚正有撚用咩, 條仔想生B 就一定唔會揀件老藕啦! 年紀愈大卵子嘅質素就會下降好多.
Ching 分析得好好
邊有點解 遇到岩就岩 唔岩就唔岩
有要求既人就係咁
收皮啦狗公 想問人拎tg就直接d
因為搵50k+既一係結晒婚 想搵個妹妹仔包養都唔會搵3張既
港女唔係好搶手炸咩
我同樓豬差唔多情況
不過細樓豬2-3年
我搵40-50k 男朋友100-150k
相差6年 當時覺得男朋友係筍盤
原來佢岩岩甩拖我又係
緣份ge嘢真係好難講
我都知自己好好彩萬中無一
希望緣份到樓豬快啲遇到真命天子
因為你自問有7/8分
客氣說話唔洗咁認真 唔通講到個個話題會對住你講 睇你個樣都知無人溝啦 咁咩
Trust me bro
認真
一個女人係咪一定要結婚生仔?

唔明點解要強求
你話唔生唔得就真係趕
唔生都得就已經唔趕
遇到,咪一齊
遇唔到,咪愛惜自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞