自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
你自問啫
點會唔係現實姐
個個人都有選擇權 但你講到咩唔係正常現象
講到啲人要同一人生階段先叫正常就係唔正常啦
女人如果30中係咪唔可以同20中一齊
其實唔覺得樓主要求高
講到尾只係想搵返同自己咁上下嘅
但高質男仔比高質女仔少好多,呢個係事實
所以依家大把女人單身
個答案明明成日起連登出現
因為啱你條件嘅睇唔上你
人哋大把選擇
唔使講咁多,自貼就有公論
30歲以上單身男 (篩走70%)
正當職業 50k+ (再篩走70%)
170cm+ (再篩走50%)
順眼 (當你要求唔高,篩走30%)

就咁計法,你遇到岩你條件既男人既概率係0.3 x 0.3 x 0.5 x 0.7 = 3.15%
仲未計你岩唔岩佢地呢個factor
7/8分 = 0.9分 有朋友都偷笑啦
所謂既單身高質女係年齡方面已經算唔上高質
佢話大把呀嘛
我咪講緊唔係大把
唔係完全無,台灣夠有爺孫戀,但唔係大把
咪就係每個人把尺唔同
你challenge佢有意思咩?
佢自己把尺佢就係呢個分
可能個問題就出在佢自己把尺同一般人既尺太唔同
老老實實 搵到50k以上仲會唔會搵30up中女?
心水清!
敬你老哥一杯
樓主自問7-8分,現實滿分係100但得7-8分
我係真合格,但工作太忙冇時間拍拖
冇米7既吹水佬都好易結婚啦
利申
高質男仔比高質女仔少好多?
你呢個講法絕對係錯
只係一班高收入高學歴嘅女人自以為高質

係高質男仔眼中
女人高收入高學歴唔等於高質
一個性格正常嘅青春後生女都唔知高質過你地幾多倍啦
成日以為自己高質,到底知唔知醜?
根本連男人需要D乜都唔知,真係抵呢班「高質女」無人要
老實講女人一到三十中,就算樣和身材保持得到,皮膚光滑和手感到差過三十樓下妹豬,另一樣就係眼神,攬實錫完望住妹豬眼中嗰種稚氣,真係好醉人,好少過咗三十嘅女人會散發出呢種氣息,靚都都係咁話
講真
如果唔要下一代
單身咪仲好 最多養返隻狗陪
邊止。。。
呢種條件既男仔
大把女主動去溝

佢仲要要求個男仔係專一
呢種條件既男仔
30歲99%已經有女朋友
除非佢係player

而且高質男
搵女友
唔會要求對方人工高過自己
男搵60k
10k-60k 既女仔都有機會做佢女友

同樓主搵50k
要求男仔一定要高人工過自己
搵男友既難度
已經相差十萬八千里
廿八廿九都叫妹豬?
廿五叫妹豬都好勉強
二十左右就最理想
我都自問7-8分
童顏肉地細粒 日系架妹樣
有冇人信
咁都嬲真係講經純粹用嚟打開話題嘅問題嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞