自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
冇架喇
樓豬一定係放棄物質甚至物理條件
先可以搵到人埋單
係,一定兩樣要求放棄一樣,否則過多3幾年,兩樣放棄哂都難
你30歲搵50k 想搵返差唔多人工
假設我大你兩年 32歲 又係搵50k
點解我有能力50k專業人士
要搵個30歲既 唔搵25歲
出面大把同屆同學結婚都係30同30

你老啲就明
人生階段唔同最大問題係會有代溝

正如你覺得重要嘅野你父母可能覺得好小事,除咗因為價值觀唔同
另一點係因為佢地已經過咗你嘅階段
要求高170cm+ 順眼(唔使要靚仔 正常就得) 人工高過我或者差唔多 傾到計就得 認真專一拍拖

因為你冇睇樓主嘅要求
我見到女人 都會叫靚女 見到街市呀姐 都一樣
😂 same same
起馬比張圖黎睇下點為之順眼正常樣
點知佐藤健先正常樣就死得啦
最好樓主搵張差唔多自己level女圖,同target男圖,咁就有得深入研究
所以我先問點解只係講人工
唔係得人工先係錢
營業盈利投資回報物業租金收入等等都係錢,如果係睇錢,點解係講人工,唔係講收入?
郭富城都係幼稚園搵老婆啦

冇永遠18歲嘅女女
永遠有18歲嘅女女

玉桂狗巴打事件之後 仲信兩燈有女係on9
順眼(唔使要靚仔 正常就得)

通常都唔係😏
三行,樓主都唔會睇得上眼
你結婚果啲拍咗幾多年拖就結婚?

30單身男同30單身女價值觀好撚唔同喎
不過回應你第一個點
好多女樣唔靚 身型唔靚一樣有仔
樣靚身材正一向係少數
你行出街睇下有幾個拖住條佬既女人做到呢樣野先啦
其實揾另一半唔係淨係睇呢d硬性條件
性格夾先係關鍵 特別樓主想拍長拖 結到婚
可能樓主唔係睇錢淨係睇人工呢
佢concept 入面係佢有50k人工收入

佢另一半都要係咁,所以其他全部都冇講到
呢一點要得佢先知
不過老實講,有50k人工比有50k投資回報易
30同30結婚個d多數拍左好多年拖
而30仲係單身好少會特登搵返同年齡
多數搵返24-25左右有d甚至搵18-22都唔少
人工高又厭人返工忙無時間陪自己
香港班女真係好癲
單身嘅又想識18 22歲嘅
樓主只可以降低要求 低人工過自己都要受啦
(轉載) 女到中年, 搵男朋友真係咁難?
https://lih.kg/3069296

所以, 三字頭既女人, 一定要改變自己既心態. 唔好再成日以為, 一個正正常常既男人係一種屈就. 如果你明白, 咁既年齡層, 一個正正常常既男人其實係一個筍盤, 你先會容易接受, 其實喺你心目中, 果啲"無法接受"既男人, 其實先可能係你既Mr. Right.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞