自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
唔好當人哋嘅compliment 係真

通常畀到自己咁高分嘅人,都係睇唔到自己缺點

你而家最緊要係搵個客觀方法去評價下自己先
Pm
就係呢份自信,仲要係兒登問
我公司有好多女同仔都以為自己好靚 萬人迷 實質阿叔 阿姐樣 愈無自信先會係咁讚自己 你評7 8分你sd出嚟睇下咪知 身邊有啲真靚 30歲後都大把後生靚仔追
以前衰眼角高
我有興趣 但淨係拍拖
絲打我同你處境好似,但我大你10+年
我經驗話我知條件好嘅男人好多都好早結婚或極穩定,基本上你唔會喺個市場上見到呢群人。
佢哋即使出嚟social都係一係早走一係好少出聲,衰啲講句想同佢另一半搶都冇空間落手(更加顯得係好男人)
所以失咗先機太實入場係我哋致命傷,唔一定係我哋客觀條件問題。正如我尚年4球買市區兩房,依家同一個package嘅後生基本上唔會做到。
可以做嘅就係每日活好自己同把握機會主動出擊,見到心儀就出手先,佢有另一半自然會俾signal你。
人工高過你仲要揀你條中女?
呢個先係重點
望你老味
我就係想單身
過咗30嘅男
一係mark 晒一係你上面講果幾種
剩低嘅都係條件好啲,既然都差唔多package 點解唔擇後生兩三年
男睇女同女睇女係兩樣嘢
返邊行
優勢:外表(你覺得有7-8分,但最多好send張相出嚟睇睇)
劣勢:年紀,30歲生日係女人價值跌得最大嘅一日
性格,睇你篇嘢就知有少少自視甚高,我諗你身邊都多女,女人之間成日互吹好正常,唔好太認真,唔係太離地人地只會覺得你on9
感情經歴,有啲女俾player玩過好難再對感情認真,個價值觀係唔適合拍拖。所以男仔通常會去溝啲經驗少過自己嘅妹妹或者揀處女。

份工50K其實冇乜人care,得想食軟飯嘅人可能會考慮下

個人淺見,未必啱晒,但可以參考下
擺明人地覺得你少少樣衰先無人吼

樓主唔好再自己呃自己,接受事實,外表係ok既話一早大把人溝
通常傾到計依d聽落好容易實際上都好難
興趣唔同、經歷唔同、見識唔同
依d全部都可以歸類去傾唔到計
講咁耐都未有人問樓主對波有幾大
唔熟朋友會問係咪我要求高
熟啲嘅朋友就話我要求唔高

睇到呢句,你都係算鳩數把啦
其實真,唔知佢邊行專業人士

香港地行到專業,又有五六分以上其實一早俾人溝晒
true
50k+仲要高人工過你真係以為個個fg 50k

50k up得11.6%係難揾啲
好多男都無呢個人工 而卻步
有呢個人工 男人有d 打扮 正常樣 會搵d 20幾歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞