自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
合格已婚好正常
介紹比樓豬
佢搵唔到5萬架

毒撚金句,高攀唔起wo

唔好FF
哪裡來的自信

都最後一代,樓主加油
見你打咁多字,我都認真覆下你

男人眼中,性格ok 樣中上 後生已經算高質
咁青春係人都有過,性格好嘅女仔大把,至於樣更加唔使講,出到街平均見十個靚女先有一兩個靚仔

至於高質嘅男仔呢?首先要樣中上,頭先已經講咗靚仔比例上小過靚女好多,中上樣都係。更加唔好講大把男人過左25歲一係開始甩頭髮一係有肚腩,都唔去keep
之後係要高,唔使好高但起碼要過170,咁樣又篩走一半人
然後就係有錢,唔係話好多至少30-40k先叫高質囉,呢樣就更少啦,真係個個fg 50k咩

咁你仲係咪覺得高質女多過高質男?

講返樓主個case,佢唔係淨係得高收入同高學歷,就不可一世覺得自己只有高富帥配得上,睇返佢啲要求真係唔高,但可以做到嘅人真係好少。佢識做主動、識反省自己可能潛在嘅問題,同埋佢都話樣唔差,你哋根本唔識佢就開口埋口覺得係佢自以為是其實你哋做男人應該好清楚,以初中班男仔最鍾意取笑人又唔識收嘅德性,如果佢真係樣衰,你覺得樓主佢會唔知咩?
到底有幾on9更嘅人先會咁諗
覺得女人單身就係冇人要
玩過
年紀大嘅男人咪一樣
真係以為男人四十一支花?
係「有錢」嘅老男人咋
後生吊高黎賣
覺得自己老想埋街飲井水
老雞是沒有人要的
放心,香港大把臭閪港女陪你
抵撚死
Ex7actly,有啲男人唔駛睇另一半搵幾多
我都prefer青春少艾
病房入面得女人同病人
浸幾年眼界諗法都會變到好狹窄
真係睇到個嘴臉都想打柒佢

其實老師護士多老姑婆係同佢本身工作環境nature有關

人工高但係社會經驗淺
老師同社會脫節
護士就淨係同八婆埋堆比較,非醫生不嫁咁款
不嬲都係

身材好 (夠高/大隻),靚仔,收入/資產高,性格好,幽默感/識講嘢

呢幾樣嘢如果冇樣中
基本上啲女除非走投無路,心急想搵人埋單,
否則應該冇女會想識
Cls 講到啲女唔結婚會死咁
老老實實,毒l結婚壓力好明顯大過剩女好多
港女幾老都好,只要肯倒貼,一定揾到港男
港呢?倒貼叫雞性價比最高
問題係而家啲又老又殘嘅女就算做老姑婆,都唔想俾毒l食啊。
養得起自己,唔求人,唔明點解仲要屈就自己去討好毒撚?
50K要搵返個咁上下人工既真係好難, 用返上邊巴打個統計數字, 40KUP 都係得16.4%, 依16.4%當中有幾多已經結哂婚?當50%好未,
得返8.2%可以選擇, 咁依8.2%又要你順眼又要170+ 可能已經又減左半, 得返4.1%, 咁依4.1% 搵到咁既人工點解要搵你依個30歲既? 再減多一半係唔會搵你依個30歲, 得返2%既男士係可以符合到你既要求同埋會同你30歲一齊.
係你個人工要求果到減到30K都仲有26%.
個表仲要係冇分男女, 所以其實個%係會更加低.

PS: 如果你唔介意我人工果部分唔達你標, 我可以同你做朋友先
靚女比例邊有咁多, 9成都係靠化妝,
讀中學個陣就知真係公認係靚嘅一隻手都數得晒。
好多越樣衰越有自信, 真係唔明點解
咁個啲人係咪都要求50k先
無聊搵下統計處

男性月入 50K+ = 278.5K人
女性月入 50K+ = 183.5K人

假設所有搵 50K 嘅女人都要搵月入 50K 的男人
而所有搵 50K + 的男人都只會搵返 50K+ 的女人
咁應該重有 95K 男人剩。

又假設,搵 50K 嘅人士多數係有大專或以上學歷,
而有專學歷嘅女士會搵返有大專學歷嘅另一半,

但女性大學/專上學歷但從事非經濟活動人口
(e.g. 退休/家庭主婦) 係有 176K人....

呀 - 冇錯,就算個男人搵 50K
另一半都可以係全職家庭主婦...
亦都可以係搵少過 50K...
所以實際上 available 的 月入 50K+ 男士係遠遠遠少過 95K ....

結論: 真心唔好太 focus 人工

要化到變靚女,首先個底都要有番咁上下
樣衰嘅就算化濃妝,都好易睇得出本身係唔靚果隻
依家講緊九成男人係執都唔執下呀,明未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞