自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
連登個7個FG 50K+..... 的而且確係搵白卡嘅好地方嚟
俾個ig嚟睇睇我哋交流下
即係依家佢呻緊想搵個人拍拖 你就叫佢搵唔到人不如搵隻狗
咁佢依家係想搵伴唔肯餓死
咁又唔好咁講😂
就係因為healthcare對嘅人唔係主流就等於唔係專業人士?係咪做finance律師先等於談吐得體專業人士

做healthcare嘅圈子認真好窄,好難識到其他圈子嘅人又或者好少有同同事一齊或者見客嘅情況
謝lemon

唔合你條件既男就係狗
你又知 佢係會餓死就唔會仲列堆要求出嚟啦
你問下佢寧願搵毒撚定繼續單身 你睇佢點答你
30歲點會係就咁想拍拖
有邊行唔係圈子好窄
咁咪繼續單身囉
要埋單即係交易
你要求人地畀到d咩你
同時又要諗下你畀到d咩人
大家都互相計算緊

要真愛 就要放開d唔好計算咁多
不過都好難
咁唔係個個都一單身就想開始一段新嘅關係嘅 都要啱feel啱條件㗎
講緊溝通唔到嗰啲毒撚姐
唔通你兄弟話出唔到pool 你叫佢搵個二百磅肥婆咩
係 佢一定會咁答你
溝通唔到嗰啲毒撚係狗

咁你同果班話二百磅肥婆係豬既人有咩分別
以我一般人角度睇啦
主要係「專業人士 50k+」 尼個位影響左你既受眾

一般人角度(非專業人士, 搵2-30K)
你咁高質 收入低D 職位低D既都唔敢埋身
有都只係想玩下就放棄
根本唔會敢追你 大家面子都難過

輔助專業人士角度(一般管理系/有技術的文職職,搵30-40K)
你咁高質 都睇唔上我架啦
玩下咪算囉 反正男人冇損失
我穩定收入 大把市場啦

專業人士角度(同你一樣 搵50K+)
有的是條件 有車 有樓 有狗, 大把女主動送上門
洗錢玩都唔L care
理智諗:除非個女人可以幫到事業, 都好難比到動力結婚lol
我就係專一既男人 幾時都咁鐘意18歲
但樓上包括你都有叫佢降低要求
只係降低要求既地方唔同
有責任...咁點?即係一個30歲既唔可以對20歲既認真?要等待佢22歲先一齊先叫負責任?咁你不如直接講婚後先扑野先叫負責任
佢覆緊條友不嬲on9
講緊唔係單單內向嘅男仔 係連同人溝通都有障礙嗰啲毒撚 同男人眼中嘅二百磅肥婆又真係冇咩分別
應該咁講 healthcare接觸到嘅對象多數都會係disabled injured 或者老人家小朋友 基本上都係啲唔會有咩發展空間嘅對象

但係其他行業marketing finance legal你見客見嘅人都多啲可能性啦
你肯認你同果班話二百磅肥婆係豬既人無分別就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞