自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
唔好自問啦
貼相唔該
護士/老師 果類
又要人地人工同你差唔多,樣唔差,性格唔差,有咁既條件洗鬼簡你,你有錢佢又有,咁你50k就唔係優點啦,咁簡單都唔明,仲以為自己搵得多係優點
人工5萬以上
唔要毒撚 唔要player
170cm+
順眼 (靚仔)

中哂呢啲條件 仲要係單身 仲要睇得上樓主

應該冇乜男人啱
我句講晒,你肥/冇波,肯定中一樣
如果我搵50k+點解要搵個30+嘅驅風啊
師姐如果唔係假膠 上仇女論壇問係打算收到咩答案?
寧願你話我mean 但起碼講事實

男人有得揀會揀個青春小艾 定係?

同意唔一定要婚姻 但要早D plan 好,玩app識人倒不如去上下興趣班 行山group 跑步group 攝影 group 單車group 義工 group 識下男仔 一大班男男女女 一齊玩 一齊傾計 總好過係屋企㩒電話。朋友就如一面鏡 ,你係咩人就會群埋班咩朋友。

人生可以好精彩 單身不可怕 要學會接受自己
唔靚仔真係無計
其實真係圈子問題 我自己搵50k up 同部門同事唔係junior大部分都50k up 我熟嘅中同都係搵50k up
多啲放自己單身嘅消息出黎 等人介紹/ approach啦
老實講男人係現實過女人好多 結婚都唔一定更開心 如果無生仔念頭就隨緣啦
你呢個問題不容易解決, 但有方法

如妳樣貌身材8分,又專業人士收入高,咁配得上妳既男士, 條數有得計

樣貌身材8分以上男士,只有20%
收入50K以上男士,只有15%,我剛check左香港入息統計
所以 0.2*0.15=0.03, 即係妳random識100個男仔,只有3個會match到妳,而且呢3個人估計都不需要玩交友APP啦

解決方法, 就係搵差些少既,扮下了解中, 我就係呢類樣樣差D既人,人工>50K 但又唔足夠高,樣5-6分既中老
妳同呢類人映下相, 放上FB/IG,話同朋友試食新野, 咁自然會引到更competitive 既人approach妳,D人睇到相話佢都得?我好過佢多多聲啦, 妳到時就大把人比妳慢慢選擇
隔住網絡既說話先係最真,面對面啲人講嘢會就住樓主感受,反而聽唔到客觀說話
睇你本身有無樓, 有無車, 供完未, 父母家庭經濟

淨講收入唔講支出無咩好講

有供斷嘅樓樓, 父母經濟ok唔駛比家用, 搵50K係香港係好富貴
50k唔係高
但正常身形談吐既男人
50k識得用其實可以過得幾自在
只要唔係target啲有錢/太高質靚女
基本上冇乜問題

搵個細少少唔貪錢既更易
一個月駛一兩萬已經玩得好開心
包包都唔駛你送
其實呢個po大多數留言算公道
你唔好介意,但係逢親出去食嘢,啲waitress 我都係叫靚女。
女人有錢有經濟能力有50k都會想搵返個有50k既男人,身高呀樣呀其他呀合格線就得。

但有50k既男人搵女人時反而係想要樣要身材要性格,收入合格線就得。
搵到同你差不多嘅男人已經少
就算真係搵到,點解個男人會揀個三字頭唔要個二字頭呢?
拍嗰一陣就要煩惱結婚生仔,仲要驚你會催婚
我識好多仔都係咁樣條件但係單身
仲要樣唔差
但人地就真係好撚柒高要求
基本上有少少野唔岩就唔會一齊
唔會屈就自己
我剛剛諗起有種男人可能適合你, 果D 離過婚有小朋友果D , 佢地可能有你講果D 條件
則係條囡問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞