自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
咁有穩定50k投資回報會唔會吸引過50k人工?
好多男仔係唔識同人溝通
但係佢哋未必唔好

咁樣先易專一偷唔到食
但班女永遠唔明

如果對方咁勁好易吸引到自己,同樣佢都會好易吸引到其他女,
咁要自問憑咩阻到對方唔再主動吸引其他女
exactly,身邊太多後生專心career,到30要搵另一半結婚,眼角放唔低。
其實3中男5分樣專業人士,可能個人悶d又唔靚仔,但一定係佢地的絕配。
只限3頭渣,到3中,就真係5分專業男都無你份
其實自己都有錢仲搵人嫁做咩
大把女高層嫁唔出
俾心機返工搏上位好過啦
錯過左時機就係無得返轉頭
降低要求之後日對夜對一定有怨言
結咗婚仲要湊埋個麻甩佬,過多幾年可能仲開始地中海/發福

如果想生仔可以考慮精子銀行或者領養仲實際
圈子係問題 不過問題係樓主唔係嗰個圈子

正常份工人工高 啲同事人工都高 啲同事嘅舊同事同朋友人工都高
即係如果你返份環境正正常常 唔見客都要見下同事嘅工 係會接觸到好多有咁嘅人工嘅人
我自己份工都係咁 成team都人工高㗎啦 隔離team都人工高㗎啦
而且呢個人工嘅人 好多時都容易有好多共同話題
唔係淨係關於錢 大家都正正常常大學畢業 我好多同事可以講到政治嘢社會嘢 平時去邊度玩又可能差唔多

如果樓主係護士
佢個工作環境已經唔係正常 佢人工高只係因為香港嘅特殊情況 佢根本就唔係呢個range嘅人
談吐都唔同

所以其實又要呢個人工 又要啱嘴形
唔應該當自己係專業人士 係要搵返啲搵到錢嘅mk
嗰3萬個呀 企舖sales呀 地盤佬 貨車司機 撈偏之類
或者做啲粗人生意嘅 裝修公司 垃圾車公司等等
係好容易搵到啱傾嘅人 甚至有靚仔揀
又會好proud of自己女朋友係so called專業人士 唔mind你唔識講嘢
女人睇唔起哩d男仔
班女明"果啲"無法接受"既男人, 其實先可能係你既Mr. Right"就唔會30都單身啦
佢哋覺得係Mr. Right既男人屌完佢哋就算,唔會埋單,因為喺班男人眼中依啲女人唯一價值係個閪,個性格同價值觀係完全唔值得同佢哋過世
一年冇拍拖咋喎
“降低要求之後日對夜對一定有怨言”
真嫁,所以先話一定唔可以揀放棄搵返中產另一半,免日後怨言多,離婚收尾。
揀個普通樣男,至少老左同後生都係7,無落差
要愛自己❣️
博士對樓主黎講接唔接受?
咁我都用女仔角度講
基本上性欲用玩具已經搞掂到 想要專一養隻狗都得
識溝通係最basic 連依一點都達唔到幾專一都冇意思 我相信大部份女仔包括樓主寧願想單身都唔會接受到搵個溝通唔到嘅人做另一半
樓主人工方面要求要降返啲就真
但係樣順眼既同時又50k應該唔會揀你
以為連登仔真係fg 50k咩
所以我咪話如果對方咁勁好易吸引到自己,同樣佢都會好易吸引到其他女,
咁要自問憑咩阻到對方唔再主動吸引其他女

咁依家樓豬係想搵人埋單,狗同玩具埋唔到單喎
3x歲都可以好正
唔會,唔係返工收入一律唔當穩定收入
我投資回報個個月10萬以上,都比女話唔返工唔上進
上交友app大把女揀,洗撚揀樓豬
見你都無再覆個post
估你都係純粹想抒發下
唔覺得你會聽啲連登仔講
靚仔老左點都係好樣過醜樣既老左
仲有起碼人地最好樣最精華果幾年俾左你
就算將來老左都有回憶修正
可能訓醒俾佢個衰樣嚇親,都可以望返張結婚相定驚

但係男人短命過女人,要預左晚年要應對男方既長期疾病
真係要諗清楚,工人都有放假
唔識同人溝通係100%負面既野(相處黎講) 唔好用黎包裝為專一
真係屌出聲
香港女人真係好痴線
24至25好正常
大家出晒黎返工

如果我個女19歲大學year1俾個29歲嘅追
我會覺得條仔好creepy

搵23以上都可以,18至22就你話我年齡歧視都接受唔到

差10年我只接受到28配38以上
唔係咁極端溝通唔到啦
不過可能講嘢冇嘢叻
木木獨獨咁
冇咁風趣幽默
肯比啲心機其實都傾到計

係人都鍾意識講嘢識氹人既人架啦
不過呢啲嘢都係練番嚟
fuckboy咪練得多囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞