自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
唔算假希望
你要思考嘅係大部分樓主搵嘅目標係3字頭中結婚
倒番轉數,男嘅2字中尾拍拖(25至30歲),搵嘅女23至28歲

咁咪解釋到樓主搵唔到嘅理由
想問你自己幾高?
8分係嫁機師之流仲要係靚仔機師
根本唔愁無仔,樓主好明顯寬己嚴人
不如再講白啲

我有50k,就算條女0收入都無所謂

最緊要後生靚女

男人 就係咁簡單
當然啦
我只係講緊上面啲人講搵個差十年

現實係極少
就算有都快分手,除非大咗肚
不如再講白啲

我有50k,就算條女0收入都無所謂

最緊要後生靚女

男人 就係咁簡單
連登吹奏開中女 嚟連登搵就啱
我當一班30人, 15個男仔
肥仔2-3個, 油頭垢面3個, 天生輪廓衰無得搞2個
未計身高已經超過一半出局
而矮過170起碼都有2-3個
九成性格減10分先,加埋其他條件都係負數
你都識講自問
呢啲嘢有時真係講feel
下下列晒出嚟要乜要物好多餘
人工5萬
170cm+
順眼 (靚仔)

老實講中你要求既條件既仔 都睇你唔上
same
我係男版
加tg?
說穿了
樓豬要面對現實
你既所謂條件︰
1. 年齡 - 扣分
2. 收入 - 扣分
3. 期望 - 扣分

年齡你改變唔到
仲要越扣越多分
你收入改變到但冇理由去改變
所以唯一可以做就係改變期望
條仔樣衰既
要學識欣賞對方內涵
條仔收入低既
要學識欣賞對方性格
條仔柒 / 毒既
要學識欣賞對方係一個男性
試下認真答,我用機率黎分析: 妳要求人工同妳差唔多,我當50k,唔知妳有無睇過政府統計署數據, 2022年收入過50k+ 約佔全港人口13.5%, 咁講1000個適齡男士之中可能只有135個岩妳。
第二: 身高要170+, 香港男仔平均身高數據2021年: 171.7cm, 2022年:174.8cm , 新生代營養好咗,生得比以往高, 但講番年齡同妳相近一批3x歲左右, 可能平均身高都係171-172左近, 咁below 171嘅可能有3-4成, 再保守d踢走兩成算, 135個人得番108。
然後呢108個人有一半(實際情況可能唔止一半)五官未必順眼/過肥/過瘦,減一減又得番54個, 仲未計呢54個之中有無毒L, Player ,再減下可能得番30個左右掛。
妳每識100個適齡男士,可能得3個係岩條件,然後呢3個仲要過最後一關睇下啱唔啱傾,有無feel,價值觀夾唔夾到等等。唔知3個有無一個pass到, 就當有1-2個pass晒, 妳揀人人揀妳, 呢1-2個都有權揀第個choice, 實際情形可能百不存一?

戴定頭盔:純理性討論,不喜請插得細力d
現實極少係根據你自己識人個base嚟計.....
現實真係大把
我36左右果時溝過19歲真心搞唔掂
笑死人
你身邊係點=現實?
我夠話我身邊大把30頭襯20頭
你唔係以為老雞仲有得選擇下話
男人去到結婚階段,你靚唔靚都係其次,最主要係睇你性格係咪相處到,可唔可以同你一齊生活。

我身邊符合你條件嘅fd嘅另一半好多時都係係大學/岩岩出黎做野就識,拍拖拍到結婚,就算係單身,好似樓上巴打咁講,佢真係大把選擇,除非你係有一樣野好突出,如果唔係老實講好難同廿幾歲嘅妹妹爭,30歲有錢有事業嘅男人要溝個靚+後生+性格好+對佢有「仰慕」嘅心嘅女仔真係唔難。

現實係殘酷,無論你身邊嘅人點樣讚你,隨住你年紀愈黎愈大,你愈黎愈難搵到要match到你條件嘅人,佢地要講句讚你嘅說話容乜易,有時唔好信太多呢d誇誇群。

你只可以提高自己嘅叫價能力,例如性格,或者降低一下你嘅要求,唔係只會愈黎愈難。
唔好咁在意連登仔講嘢

要求高170cm+ 順眼(唔使要靚仔 正常就得) 人工高過我或者差唔多 傾到計就得 認真專一拍拖

重睇啦
19剩係識食玩訓打卡
Cls
好啱
你會改埋D咁的咁中二病名
九成九扮女啦
好唔好名牌嗰啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞