自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
信統計處定係信你個大把好呢 🤔
揸住依幾個條件
樓豬40可以再開過post 問點解仲係單身

要求多多
尖酸刻薄
食飯普通啲嫌cheap
去旅行又要歐洲坐econ又西面
我帶啲妹妹仔去坐廉航都冇投訴
買少少野就開心成日
何必辛苦自己去養公主
170+都唔撚要你啦
矮撚得罪你?
30頭同20頭
如果30至31同23至24,差7年左右其實正常
因為兩個都同一人生階段(出黎工作)

但啲人講到30搵20,人地業都未畢咁唔係現實喎
好慘 不過上得連登啲人係咁直接
簡單講 男女需求唔同 當你以為要求唔高時 其實偏高
以可以表面分析嘅野計
樣 身材 年齡 收入 以十分滿分計
男人係 樣 身材 年齡各佔30% 收入係佔10-0%
女人係各佔 25%

再睇返樓主可以配配嘅男人
適合年齡30-35 我計每個年齡有八萬人 但男女各佔一半 即係4*6 24萬
身高踢走30% 樣踢走30% 收入踢走90% 扣埋已結婚/有固定伴侶50%
即係24*0.7*0.7*0.2*0.5=5880人
再計埋呢5880人有80%見到樓主係會有興趣
得返4704人

總結:我信樓主條件唔差 但老實講唔易搵符合條件嘅人

利申A0 瘦矮窮毒撚
30~4x
一直係講緊呢男人結婚年齡搵嘅對象
其實根本就係女方唔識同人傾計。
所以先有咁嘅要求。

佢目標係經驗豐富經歷多, 對住幅牆都可以吹水吹12個鐘,仲要風趣幽默識講笑嘅講故佬。
即係我呢類 ,有米7以上,識講故事, 理性會適量容忍女方無理取鬧發脾氣 ,
但我呢類人包括有呢啲特質嘅朋友 ,全部三十歲前就已經結哂婚
歡迎樓主自貼 其他人我唔知 但我肯定客觀分析
24*0.7*0.7*0.1*0.5先啱
當中得一半係男人
然後要30歲咁上下,仲要單身
我都唔知剰返幾多percent
問得呢啲問題通常都係你自己問題 唔會係人地問題
搵得呢個數 現金出糧
一係自己生意, 一係撈偏
正經小小都要報稅啦
信你鳩up定信統計處好?
Sor 9
自稱專業人士50k up少男性同事
似護士多啲
其實最大問題係50k
男人搵呢個價搵妹妹請足佢3餐去旅行都媾到啦
做乜要搵30歲?貪你陣女人味咩
媾仔媾女前提不嬲都係一場交易
開齊4個app
都無著落

諗下自己溝通係咪有問題 完

將玩app 既人
第一句就直接了當咁
兩元分哂做毒撚同fuckboy

要達到你既正常人標準
應該難過登天
其實當男人搵到50K左右時, 班無咩收入嘅妹妹仔都眼甘甘mark, 幾時輪到你

再加上男人出咗嚟做嘢, 就更加唔想拍拖, 返工都夠哂攰, 仲要花時間心思去tum你咩? 有錢出去叫隻靚雞, 已經有皇帝一般的享受啦。
好奇一問 50k真係咁好使
生過就話姐塊西你百人斬過18歲都鬆啦
女方唔識同人傾計 <-- 呢樣野好真實

識同人傾偈/畀反應嘅女 又唔會尖酸刻薄嘅 一定好多人鍾意
係怕女方揀唔到人

唔識同人傾偈嘅女 即使你個樣中上 有朝一日都會攰 所以變咗好似你會覺得佢淨係想呃你閪屌 其實只係耐性同激情畀人磨滅晒

另外上面好多巴打都講過 50k+ 尤其是畀女仔讚高質嘅, 一定係扣分位
因為真正高質嘅女 唔會將個收入掛喺口邊 男女都係
一年先幾皮野 完全keep得好過廿頭個陣
班農村男先要擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞