自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
其實冇問題,最緊要活得自在
夾硬搵個唔夾唔鍾意既,你仲辛苦
男人有你呢個條件 30零歲人
一係結左婚 一係屌緊𡃁妹 都唔會好搵同齡
你要搵就搵個再老啲 四十以上
狗公縱出嚟
有眼耳口鼻都叫女神
咪就係搞到個個以為自己7/8分囉
兜咁大個圈讚自己 捧到天上有地下無
真係咁嘅話一早比佢所要求嘅更加好條件嘅男仔溝咗啦
真高質唔會出D個po
1. 差唔多收入
2. 外表順眼 身型適中
3. 性格好 就得人

Practical d,三揀二淨低果樣同描述相反
仲話要求唔高
50k男人都唔知有冇10%人
仲要30-40左右黃金期就50k
樓主要求 正常樣應該起碼6-7分樣
依家係樓主想拍拖啵
咁佢要求真係高
50k男人 專一 正常樣
因為名校仔冇生活壓力一早拍左十幾次拖,30歲結埋婚住私樓了
唔關事 男女高質差唔多
但男人會向下揀 男人搵50k 可以聚個20-30k女人
女人反而少
而點解女人多單身
因為好多香港男人會揀大陸婆
若果我係交友app match到你,應該傾一陣都會斷,因為你主動開post都會已讀不回,更何況係對住交友app識嘅人
現實應該係會係conversation中無啦啦講一大堆勁technical既廢話既人,通常得仔先會欣賞同有耐心聽佢講野
有但唔多
一個做網友 一個做咗我老公
老公學歷背景同我九成一樣
算係門當戶對、有共同話題
依家仔都生埋了
做網友嗰個frd嗰陣話我嫁得出
佢就周圍大肆宣揚tinder有真愛
兩個靚唔靚仔先
樓豬想搵靚仔
網友都ok,幾gentleman性格幾好,定居海外有女友,荀盤散咗好快又有新女
老公唔靚仔好彩個仔識揀基因

雖然理想係睇樣
實際都係人夾人&性格好行先
認真睇人profile睇有冇共同話題會重要啲
希望班女識得借鏡你經驗
就算係女性,都要主動d啊。。。
同埋有時候就算唔符合個要求,都要接觸一下相處一下,可能有驚喜呢。

雖然愛情好視乎緣份,
但三十歲後緣份出現嘅機會只會愈來愈少。
加油呀,仲有機會架。但真心要主動d。

自問
其他人眼中得1-3分
但就快變高齡
幾歲算是高齡產婦? 國際上各有不同觀點,但根據國際婦產科聯盟(FIGO)的定義,女性最適合懷孕生子的年齡介於25歲至30歲之間,只要第一次生產年齡超過35歲,就算是高齡產婦。 國健署也鼓勵女性在25歲至35歲之間完成生育規劃,因35歲以上的產婦會面臨較多的孕期危機。
非處已經係0分
巴打你咁認真寫無人睇架 TLDR
俾得mk仔追走都唔會同你溝通到
Ig冇都算,圖都冇張,成班戀愛達人可以分析到39頁
搞咁多野最後原來cat girl 咁款都自問7~8分
附合條件,樓主有冇興趣認識下?
你當你自己係仔咁用50k優勢
玩啲20 30k嘅仔
大把你揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞