自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
咪玩 兩個加埋先50k係香港生活一啲都唔好

成熟男人 一定係要後生靚女又搵50k
事實係班港女先溝通唔到,完全無邏輯所以得mk先識應付佢哋不過mk都唔想幫佢哋埋單
我都係咁諗,等待一個人可以共度餘生
佢將啲好簡單既野講到好累贅
有,但好耐以前了
呢個post都幾好,睇到男女諗野有幾唔同
都有唔少人用數據說服樓主搵到符合條件嘅人係幾難,尤其50k已經得返十幾%人可以揀

但比較唔明嘅係,對男方黎講伴侶搵50k唔係一個好好加分點咩?供樓兩人供,大大減輕壓力,婚禮五五分都正,旅行嗰陣又可以揀啲遠嘅地方玩,旅費至少唔洗男方出大份啲甚至出哂,儲蓄多啲壓力少啲頭髮都甩少幾條(唔計男方係富二代唔憂米)仲要如果樓主冇吹大到,佢樣係7分,都算係好好嘅投資啦

樓主講明自己搵幾多都好,否則都係會比人質疑憑咩要求男方搵咁多。但評分系統嗰到最好列明咩分係咩樣,咁會比較客觀。

利申:貧窮限制咗我嘅想像力
搵50k嘅後生靚女又點會甘心搵一個50k嘅男人
而家任你揀咩on9
理性分析如果一個符合樓主要求嘅男仔, 根本唔會在意樓主係咪專業人士搵幾多錢.

高質有修養男會覺得樓主呢種以職業, 收入對等作為衝量嘅心態不可取, 唔會揀你.

player男會更想搵後生靚女. 就算想同你一齊, 佢都驚冇得再去玩

你所謂嘅自問分數係相近年齡下嘅外在分數.
就只有如此而已, 係我嚟講你內在就一定係低分
正常
30幾既世界唔係學生哥
唔會見你大波有樣就追你
除非你10/10分

你其實都可以主動

又或者性格問題
搵50k唔係一個好好加分點咩?供樓兩人供,大大減輕壓力,婚禮五五分都正

你既錢係我既錢,我既錢係我既錢
都係果句,樓豬真係好一早俾人mark實

我身邊果啲高質女中學/大學已經俾人mark實畢業無耐就結婚,極少放返出嚟公開市場

低質眼角高既女先會係咁俾人屌完拋售
呢個社會好少會用人工去evaluate一個女人
但不論男女 睇一個男人有冇價值 最主要就係睇人工
男睇女 人工過到心中條線就無所謂,20k定50k多左都只係bonus
女睇男 宜家講就要50k,人地老公搵70k條線又會上到70k
true, 佢覺得自己7分搵個50k既伴侶就夠,轉頭見自己身邊既人覺得人地6分搵到60k既伴侶又會覺得自己個50k唔掂
其實絕大部分人得4至5分
6至7應該係kol水平
8分至9分已經上咗電視
10分公認靚女(阿嬌)

今屆港姐三甲7分至8分左右
50k得13.5%有
男女除2當7%
當你順眼,170=中位數啦
7*0.5*0.5=1.75%
100個得2個男人入到樓主眼內
然後佢既對手係99條女,包括9,10分女
佢到底有咩本事爭取到出線資格
憑住佢既老江湖經驗,定係上手都頂唔順佢既傑出性格
唔洗起底都知您為人係柒。
其實正常唔係kol 級既6 7分已經成日狗公追 係街比人撩
係加分呀 但成件事最重要係講年齡
男仔通常(大部分啦下)都鐘意女仔細自己少少
當3-5年好未?如果佢搵一個33-35歲既男仔
可能又唔止要求50k咁低 要去到60k 甚至70k
重點係假設大家收入差唔多 身高樣貌都叫一般或以上
30歲既男仔選擇會多好多點解要揀個一樣30歲既女仔
所以6 7分既香港女正常情況下無乜可能單身
男就有可能,起碼班女唔會猖狂到街上撩仔(其他情況就會好進取)
其實如果你真係高質
當大家一知道你投入返單身市場
就會陸陸續續開始搵機會約你/搵你傾計
根本唔洗自己去搵
如果冇,咁就係你身邊單身男人太少
又或者你異性緣唔好
我身邊都有女仔fd靚女但冇乜桃花運
問d男仔fd都覺得佢係靚但冇想追嘅感覺
都真係冇計
班女會話拍過咁多次拖有好多同人相處經驗
失敗會令人成長
但係無人想成為果個失敗經驗呢
好仔根本就係返工放工返屋企食飯瞓教, 你點會撞到
咁悶班女又唔鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞