自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
理想還理想,事實真係遇到廿八九嘅女人畀到我呢個感覺呀嘛,不過三十以上真係未遇過
如果係個女人出哂錢
咁就會讚返個男人
咁你好彩囉
一般靚少少嘅女仔
廿五歲已經係老江湖
仲點會有稚氣,有都一定係扮出黎
係要有幾on9既人先會咁唸
呢啲港女冇人要就抵撚死啦
咁又唔係咁計 50k嘅多數30歲以上 多數有170 多數好樣
而且就當全港得5% 只要你係呢個圈子嘅人 你身邊嘅人可以有一半以上都有咁嘅條件

正如大學畢業 其實得30%
但如果自己係大學畢業 做返啲大學畢業先做得嘅行業 身邊係冇乜人未u grad 識極啲新朋友都係u grad

但香港嘅生態好畸形 人工同社會地位未必成正比
我見上面有人話樓主係護士
香港啲護士人工係高 但無論出身定談吐 都唔係同呢個人工嘅人可以比
如果其他行業可能其他原因啦

但係如果樓主真係護士 又要求咁嘅人工 其實好多藍領嘅都有 好多撈偏嘅都有
一定夾過好傾過你去搵醫師律師banker
想知道單身與趣班真係有識到人成功發展嗎?
過佐30 起馬減兩三分 即係你覺得自己7/8分 其實最多4/5分 係唔合格 不過你應該聽唔入耳 但事實就係事實
因為你想吊金龜 而金龜唔會揀你
如果樓主真係做護士
但係個排頭話自己係專業人士50k+
醫生律師聽到咪得啖笑點會理佢
佢係應該要搵返佢果個tier既"專業人士"
真呀 不過一陣又一堆護士入嚟屌9我哋
上個comment都有人問點解healthcare唔算
問題唔係healthcare 醫生咪專業囉 乜乜治療師咪專業囉
談吐都唔同 人以群分
藍領又唔係搵唔到錢 直頭唔駛降低要求

不過講開又講 地盤佬都有牌㗎 唔專業咩
單身原因好簡單..自己醜又嫌人醜...

見太多寧願俾人D條件好既人玩都唔會想接受D條件差D既人
你都戇鳩鳩,做乜要益耶撚
加油
雖然個計法唔係話十分準

但係你諗吓30歲以上 50k+ 單身嘅男人得10%左右,其實係差唔多

利申:本人圈子大部份50k+,絕大部份男性30歲前已經俾人mark實
其實何必要介意自己係咪單身呢

唔岩你條件咪唔好拍拖結婚囉,自己一個都可以好開心
勉強「下嫁」盞日日後悔郁啲就家嘈屋閉,有下一代嘅話仲影響埋下一代,無謂啦
巴打你長篇大論打咁多野都唔會係溝通唔到嗰啲啦點會溝唔到女
而家好多唔同定義
所以我會再分類或者tier
有咩可能護士同醫生係同1類
樓主我付合你條件

快啲pm me
二十幾歲既後生女唔會進步唔會成長咩
我今日揀個2x歲big 4 SA過幾年生咗仔女佢咪又係做到3x歲50k+ manager
我反而覺得有時做朋友冇咩所謂
始終識多啲唔同圈子見識多啲仲好
最難頂既就係好似你舉既例子
band3畢業做護士有mk味其實係冇問題
但佢地將自己定位到睇唔起其他都係band 3 mk味既就好有問題
因為你係自問 無問其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞