自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
唔覺
其實呢個post真係反映咗,
永遠都係百分之二十既男人食市場上百分之七十既女
男人條件差d就冇人想識
認真回覆你

就算靚都謙虛少少好啲
自視太高比人感覺好難相處
同埋好多人就算啱你
識唔到都冇用
一開始用收入screen人
會顯得你腌尖腥悶睇錢好重
有條件又玩app既多數player
唔係player既話要求可能高過你
所以拍短拖未必係佢問題
試完唔啱分手理所當然

好多男仔係唔識同人溝通
但係佢哋未必唔好
你一開波就標籤人做毒撚你會冇左好多機會

或者試吓接受自己一個
唔好叫人單身狗
單身人士同狗同樣值得被尊重
我反而有問題
扮偶遇拎tg 上世紀既手法 唔撚收皮都唔得啦
因為係自問
你試吓貼張圖問吓大家先知係幾多分
都冇可能三十歲搵返件三十歲
乜嘢人生階段
要搵同齡同階段我十幾廿歲未搵夠?
如果係咁我搵返初戀唔好要搵件三十歲阿嬋?
其實佢肯開都證明佢自己都feel到唔妥
feel唔到嘅唔會開po
我自己30 50k 都冇選擇
要求太高, 我試下翻譯做男版你睇下如果有連登仔揾女開呢個要求算唔算高?

要求高170cm+ 順眼(唔使要靚仔 正常就得) 人工高過我或者差唔多 傾到計就得 認真專一拍拖

====翻譯年糕作用中====
- D cup +
- 順眼(唔使要靚女 正常就得)
- 專業人士 & 人工 50k+
- 有共同話題
- 認真專一拍拖
=====================

問題主要係 1 & 3 夾埋飛走咗8成+ 人口
2係唯心, 難度因人而異。不予置評
4&5 先係正常 lv 條件(而唔係減要求求快嘅lv)
都係果句 全港頭11%打工仔先有50k收入
我敢講呢個post入面 有冇5%人冇50k收入都成問題
其實自己有返咁上下搵返差唔多嘅人唔係好normal咩身體好多朋友係single 唔係因為冇人鍾意而係生活圈子冇咩點識到新嘅朋友 交友app嘅目的又好直接單一
成日都講frd搭frd會識到另一半 真係亂入人哋啲frd’s gathering咩
女人未必,真係tick tick tick 岩曬佢既擇偶標準先會考慮
應該係話咁既條件=男人要搵靚女+後生+處
少之又少
注意你正聚集於連登

連登仔一律 fg 50k
啲男同事唔信我冇人追
啲女/媽媽同事就覺得我有男朋友

逆向選擇, 加上你話50k專業人士, 覺得難溝都唔會試
Feel到佢好唔忿氣
咁佢又無要 話細過佢 + 少/無經驗嘅夢想級, 我都係照直翻譯啫
我都係
完全唔明點解自己仲係單身
senior都啱
你真識食
見到唔係靚仔就即閃人
樓主天真到唔知呢啲社會評分係畀男人用,冇賓周係計第2啲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞