自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
真 我32對上個女友都22 讀緊大學完全無代溝
我識親既男 講梗3x 歲 專業人士 正常樣5-7分非毒撚樣 搵50k 以上 9成9都結曬婚

就算係d奇人異士 樣樣衰衰既毒撚樣 冇50k 都好多已經唔係單身
on9呢個社會係會笑男人煲老藕

但唔會笑個女人搵大過自己十年既男人
女人搵大自己十年既男人好普遍
其實樓主呢啲先最難出 pool
上次點解分手先
好多女人一到30歲就 夠成日比人話個樣有2/3似蒼老師

因為

已經個樣已經開始蒼老
因為睇到人相對醜惡一面
然後又唔使好似金融業咁假
樓上d男人都幾mean
希望絲打唔好太上心 連登意見當聽下就好 未必完全反映真實情況
30歲明明仲好後生 如果絲打事業發展得唔錯 自己一個人生活都過得好 搵到一個好對象先再步入婚姻啦 無必要為左結婚而將就 雖然某程度上我都同意好多好男人都比人mark實左
咁男嘅3中搵個女嘅2頭都比較合理
拍幾年拖 個女嘅2中/尾
結婚岩岩好
咁你依句就唔啱啦煲老藕無乜問題,上年紀嘅女性溝到𡃁仔我仲覺得幾勁添
因為男人搵啲廢過佢嘅女人可以做大男人冇人屌,女人搵個廢過佢嘅男人一係做大女人比人話(未計啲長老覺得女人要聽老公話),一係啲冇料老公又要覺得冇尊嚴仲要扮大袋,唔忿氣個女人勁過佢囉
app條條女都比人讚到傻架啦
真心有7 8分既女就算30歲 性格麻煩 都應該好多仔溝
我諗樓主7 8分=普通人評3 4分咁上下
咁其實即係你無乜成長,呢件唔係值得晒命嘅事

大把男人40歲個心智都同25差唔多
你睇離婚kol果家人
大把人30歲前已經有同埋單身
真就算假設樓主調低期望接受40k既男人,都只係得16.4%人口符合。有咁既收入能入而30幾歲既通常一係拍緊拖 一係結左婚有埋仔。可能得返幾%既人係單身,而單身既男人入面 有唔少又想溝妹妹仔18-25歲既,7除8扣其實可能得返1-2%,而呢1-2%既人會唔會玩交友app/興趣班? 樣正常而有咁既收入 大把fd介紹女仔啦。

所以樓主一係再調低自己期待,唔介意再低收入啲既男人,有時候搵到啱傾既人比錢更重要。你既年紀愈大,搵到正常而又單身既荀盤機會愈少
LM
請你留意人生階段呢個字眼

咁要睇年紀

30同40歲,大家都係同一人生階段就ok
12歲同22歲就痴線(先唔講犯法問題)
其實唔後生了
如果唔計人工,剩係外表你俾自己幾多分?
Sex上面有幾分
搵個男人搵到50K唔係難
最難係佢仲係單身
仲要對你呢個年紀有興趣先至最難
佢份糧養得起多個人有餘
完全可以揀個後行過你
容易控制過你嘅

咁當然都有人鐘意獨立女性
咁我諗好大部份都要睇性格夾唔夾
咁大個人先嚟想深入d 認識
應該都幾難
d 咩交友app/婚
你用得愈耐應該會愈無耐性
大把人即係11.6%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞