自問10分滿分都有7/8分 點解仲會係單身?

1001 回覆
58 Like 1351 Dislike
男人上30有事業+性欲又冇18-25咁高漲,真係會理性唔少,而且仲可以出去揾20-25後生女
何況香港結婚要分身家,雖然話男人普遍都唔care要依賴另一半社經地位,但有錢都唔想另一半太唔平衡吧
自己有1000萬,另一半起碼都500萬吧
退一萬步講 就算真係有個毒撚好專一 可以長時間淨係暗戀一個女仔
但比你獨佔一個毒撚又有咩好處滿足佔有欲?
問題係條女又覺得人高攀唔起佢呢
試下唔好特別set 死要啲咩條件嘅男人,或者目標要搵人拍拖。首先擴濶自己生活圈子,識多啲新朋友先。老土啲講,緣份嘅嘢話嚟就嚟,如果遇到個投契嘅人,但佢得168-169cm高,搵少過你1萬蚊,你都要將佢剔走,唔花時間了解佢多啲先?
隨心啲,30歲喺連登係老,喺現實世界又未至於賣剩蔗,唔好畀世俗人眼光局限自己。
下下都搬油頭毒撚咁極端 冇乜討論空間
真 人大咗就會知道搵個啱傾 甚至去到soulmate 咁嘅係幾咁難
50k 170都只係剛剛合格
咁連登可能有80%人唔合格
要求對方有條件既同時
都要考慮下自己係咪襯得起啦
講真如果條女真係樣靚身材正性格又好
現實中一定大把人爭住溝

咩HMD外協得起綿花糖女孩果種高質
咪繼續同啲雜食player慢慢玩到40歲囉
純粹係依家啲人成日內向小小都話自己係毒撚姐我講緊嘅係真毒撚
妳咁撚天真信連登仔FG50+?
你覺得佢同9896邊個正啲
靚n overall
13.5%入面應該有一半係40+
護士有一堆係港大中大出來 咪又係大學畢業 點會同其他人差太遠
計埋嘅話所以到最後實際情況100個都未必有1個真係啱樓主要求D硬性條件, 仲未計之後D溝通內在等等
好多巴絲講得好啱 事實係你高估自身條件 低估自身要求
一近三十好多你以前覺得普普通通5-6分嘅仔其實已經變得好稀有 自動變左7-8分
你唔肯認老 想拍拖又唔肯settle for less就祝你好運
教會有耶蘇打救
男人去到某個社會地位
要求條女係最緊要見得人
後生、靚、身材好呢d 基本
有學養、談吐
唔會西口西面臭西格、郁d 就狗眼看人低
呢d 樓豬唔知自評幾多分啦
50k正常嘅男仔
唔會鍾意一樣搵50k嘅女仔
因為會怕對方要求多多
寧願搵後生啲,搵唔搵到錢冇所謂,搵唔到錢就冇得要求咁多
除非價值觀完全match
比較想同會入黎駁嘅女性講
係人都識包裝自己
你拎住個post問你男朋友佢都係會同你講 係呀連登仔d諗法好痴線
就算表面幾君子都好 你根本唔知佢內心係認唔認同
哩度d說法係好現實好難聽 但駁黎有咩用
認真答你 (文長唔想睇請skip)
你係7-8分呢件事擺埋一邊先
好似上面啲巴打咁講
你講嘅正常身高正常樣正常溝通能力
(通常正常=識溝女type)
一般毒撚會被定義做溝到唔到
呢度已經係5分男
之後50k+,仲要係專業人士
(即係佢草根行業升到搵50k都唔得)
簡單啲咁講要有啲學識
仲要搵到啲錢
呢個package bottonline都係返7-8分男

而如果你有玩過交友軟件
你會發現其實有下面呢條片嘅情況
https://youtu.be/x3lypVnJ0HM?si=7TvnzmlVVmsWs9K0

係女都會收到大量like
但仔就會集中哂係top 10%度
由呢個情況可以得出
係男女關係嘅排位入面
選擇權係呈:
高汁男>高汁女>低汁女>低汁男
呢個結構
係30+呢個年齡層
女性吸引力分數會開始下滑
而男性就算有都少影響過女性好多
高質男傾向選擇權越嚟越多
乖仔嘅都結咗婚
玩嘅都預咗繼續玩
就算想金盆洗手
一嚟你都未必想交自己下半世比個player
二嚟佢都可能寧願想揀個後生

情況如下
5分或之下嘅男仔
做緊毒撚

6-7分男長期唔夠8-10分果堆玩
所以多數比啲4-6分女搶哂

8-10分果啲如上
唔到你揀

而好多好似你呢啲比較高分嘅女仔
都開始發覺好似得返啲player係達標
於是出現兩類
一種係N個高質女搶一個高質男
(當中低質女都一齊搶緊)
但99.99%都係送上門比人食
另一類
就係開始接受降低標準
但心理又唔平衡
一係就成日睇唔起/不滿個男仔
一係就覺得自己付出好多
去呃自己幾愛幾愛對方
實際上就係沉沒成本
呢種亦都係點解咁多高質女
比啲4-5分mk撚完
仲喊苦喊忽搞到自己好卑微咁
佢哋以為自己好愛對方
但實際上
係一開始帶住「降格搵仔」呢個心態
已經錯鳩哂

你呢個情況其實好難滿足
因為現實係好仔確實唔到你揀
好多player心入面最愛果個
其實都係當初未學識做player果陣
果個過去咗嘅女仔
即使係4-5分嘅player都係咁
所以你呢個情況下
loyalty其實係多餘
對方就算好專一
你都只會覺得佢係吸引力不足
同時對方就算得4-5分
都一樣有啲類似你情況嘅女仔比佢呃

所以你個情況
一係去盡啲
谷到自己成為9-10分女
然後當啲仔係男寵咁睇
一係就放棄你個分數諗法
諗諗你嘅擇偶條件
係咪樣樣都係必要
開放小小個心態
唔好覺得蝕比人嘅同時
唔好沉太多船
同唔同人相處吓
好過係度計計計

利伸
30+
170+
Master
毒撚溝通唔到
有耐都冇50k
長期溝唔到女
(追親都比mk仔搶走)
然後做咗佢樹窿
聽佢點樣比mk仔hurt
一路同我講個mk仔對佢有幾重要
自覺1-2分男
專家Dickson type仔
想搵東方昇type教溝女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞