最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
搞咩離晒題
呢個真 一定係咁
但佢2024 可以call at 104.25 同基本上call硬
GLP債跌左好多 最近內房升佢都唔升
你最好介紹啲今日買 聽日升嘅野啦屌

如果唔係點對得住咁多位連登老闆級人馬
我唔理!總之買左就要即刻升!
又唔係我問買左咩 討論下都唔得?
呢個po一開始就已經債股都有講既 大家開心討論 一齊學下野啫
日本城少左政府舊錢現型
其實佢都唔算差。係太貴
睇嚟係因為我早幾日入咗
想請教個低能問題
如果IB個Advanced Mkt Screener搵唔到
係咪就唔可以喺IB買
bond screener 應該有
或者你直接search danaos都見到
討論 升跌? 非常得
perpetual trade緊below 40
有step up(雖然年代久遠)
1st reset 2026年spread 3.7 + 5y treasuries, 除非到時qe, 否則加硬派咁款
又有dividend stopper

貪心啲可以諗下wor
穩陣啲2025個張都好夠做
除非 5Y 落三返2021年issue o個時嘅 0.3%
冇望過盤數
一陣搵下
咁大隻蛤乸隨街跳??

債價升唔升 唔洗care
乜鬼「人地升 佢唔升」, 無野好討論

$40 買, 收$4.5, 齋coupon return 都 11.25%
價升當 bouns, 唔升就等住收 reset & step up, 直到永遠, perpetual
盤數喺 SGX,
大飛 好似之前舊post 都講過, 你可以追返
呢隻嘢唯一問題係,買完之後佔portfolio好大
個倉三球都會佔20% 有錢人遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞