最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
咁咪等跌到岩價先買囉
有,內銀只有3988,收得好開心,有咩幫到你

我哋收條數冇咗10%㗎 匯率就用AGM前一個禮拜嘅平均值嚟計
其實咩股都係,跌到啱價咪買啲囉,又唔係賭身家

跌到離晒譜都唔買嘅話,之後睇返真係對唔住自己 (e.g. 5, 883, 941, 3988 etc.) 同埋呢啲唔係垃圾公司呀嘛

中國銀行,跌到10釐以上就真係忍唔住啦,夠薑就執柒咗佢
內銀玩唔過 內銀同內房息息相關 內房爆硬 內銀都有影響
不嬲都係 係哩度d 人咁鍾意串人地買內銀 跌到屎咁都要分析一大輪再話唔買得 笑而不言
都唔可以話笑而不語,其實好多巴打對內銀睇法冇錯,特別係大飛巴,佢講左好多內銀問題,特別係表外債嗰啲,觀點全部好正確~ 但過去6-7年,內銀平平穩穩冇事冇幹,息率5-6%,人仔又高企嘅時候,我真係完全冇興趣買~ 咁多年都接近冇買過咁濟~就算每年派息我都係買落其他股票~ 但睇完大家所提及嘅風險,我覺得係時候要買返d~ 對我來講係好好機會~
咁跌法過多幾年分分鐘有十幾厘息添
叻叻豬 唔知你講緊邊個定係有認知障礙 我就從來無留言扮受害者 同埋你都唔洗再回我 你果d 所謂分析 唔岩我睇
咁你賺多d 啦 唔好再quote 我d 留言 thx , 無性趣睇你木鳩話
嘩...原來你真係有認知障礙 咁樣叫扮受害者 真係威威, 好啦 唔好再quote 我留言啦 thx 唔該你頂蛇蟲鼠藝有咁遠行咁遠
注定會鬧交就無謂嘈 我一開始就講 贏到錢就得,點贏唔重要

一班計步速計末段計Keyrace
一班落啡格有過關飛 練馬師生日去馬

邊會有計傾去到最後又係拎個盤出黎
唔知你個扮受害者係咩定義 😂

不過有樣野可以話你知係 你係我心目中永遠只係一件自我中心既 9uper, 你鍾意人地當你神咁拜 唔可以有唔同意見你可以開個新post 標題寫明反對咪留言慢慢打飛機

同埋乜叫七左就扮蟹?請問有咩七左?係我講過d 目標價唔到就裸跑之類定係你有d 咩幻覺覺得人地同你賭緊d 咩野? 最後都係果句 你鍾意打飛機又好 造自己神又好 你like, 唔好有quote 我 thx
而家係有條傻西 一見到有唔任何跟佢方向行既意見就無限幻想 好正 好想講鍾意人地當你神咁拜咪標題寫清楚囉
大飛,請問你覺得黎緊一年人仔個價上唔上得返1.15左右?
哦 勁 勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞