最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
賣左啦 早排炒中特估個下 5.3清曬佢
而加望一望 原來得番4.3 好好彩個陣有清曬
有錢賺算好㗎喇

油價就被極度操控,仲要喺極度操控嘅政權身上賺到錢,算係咁 一陣維尼又發神經唔知有啲咩政策,到時就 GG

反正係暴利,883 & OXY 兩隻一齊買,三位數字回報

今日又話創新高
算啦, 我覺得呢D生意唔係我地正常人識諗GE野
都係買番D 我地比較熟悉會好D
我政治正確地又買左D綠債 坐到到期
又落返$18 邊
贏到錢就得 點樣贏唔重要
以為1373 都算穩陣,點知含曬...
未去到好差既,只係估值有向下可能,但息率會支持佢股價,最大問題係語言藝術果下,可能衍生緊管理層既管理問題,值得擔心
1373 假設嚟緊一年 毛利金額不變 (做唔做到另一個 story)
盈利會跌 20% - 30% (可以預計股息都會係依個跌幅)
if, 派返今年嘅 $0.22 , 咁出年嘅派息比率要 125% 先得
一隻無AI 無story, 無科技嘅 家用品公司
股價由covid 後炒起 80%
依家無 covid , 無補貼,
鳩up咁講, 唔跌返o個八成 都唔理啦

上海港匯恒隆廣場匯聚更多時尚生活品牌,收入和租戶銷售額分別較去年同期增長 11%和 68%。

係咪即係希慎喺呢度都可以分一杯羹
悶聲發大財,唔會搞咁多無謂野。
https://www1.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2023/0731/2023073101271_c.pdf

9979唔錯
OCF 升
Cash升
應付 無升
應收都無升
原來呢隻都6%息
原來日本城係2020年covid前1蚊都冇。。
之後係咪炒到上3蚊?
唔係內房出事 唔會咁平 ,但代建應該可以獨善其身

不過9982更加瘋狂無敵平 我自己買左 啲9982 博佢盤數無事
十幾厘
現金> mkt cap
就算發展商爛尾樓都唔會上身
仲可以借貴利 幫人起樓收錢
分到嘅, 不過對比 0014 total revenu 個金額唔大
始終0014 高度集中 CWB
呢隻CLS 點解你會搵到
因為投資先係我正職唔係R人pay床 / 教人發達搵食
認真定講笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞