最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
823點睇?
Ok的
同埋中電
中電70@5000
823 44.65@1500
諗緊繼唔繼續溝823溝到4500股?
823點睇?
Ok的
同埋中電
中電70@5000
823 44.65@1500
諗緊繼唔繼續溝823溝到4500股?

823 43.65@1500 先岩
如果為溝而溝 不如唔好搞
我買股唯一原因係覺得佢平先買
咁823都平嘅
$70 有排未返到家鄉
食左1年息
一年息都唔夠蝕價 一年得$3
係嫁 唯有坐下貨
岩岩買左樓諗住用呢舊錢黎交管理費 而家賺息蝕價
$70 有排未返到家鄉
食左1年息
一年息都唔夠蝕價 一年得$3
係嫁 唯有坐下貨
岩岩買左樓諗住用呢舊食息既錢黎交管理費 而家賺息蝕價
同埋823好咩?
不如睇下隻14 呢排打殘左 再到返$17 入一入好過啦
2號仔息又少,你$70 最多咪3.5%息
941本身都唔錯,但已經升返上去,驚摸頂
14幾好
呢排彈番少少 就快回番本
期待業績
你既呢排 同我個呢排有時差?
我睇3-6個月週期

去返$17 我會入手

我16蚊會再加
六福集團(590)公佈,向獨立第三方收購香港資源控股(2882)合共50.49%股權。完成後,要約人須按例提出強制性現金要約,每股現金要約價0.7元,較香港資源控股停牌前收報溢價20.69%。

六福集團無意將香港資源控股私有化,並擬維持其於聯交所的上市地位。香港資源控股股份將於今日恢復買賣。
正經post留名
大家點睇
386 883 857點類油股
一齊坐
唔識睇,話自己識睇嗰啲應該係中東油皇

我淨係知普京仲未死,原油同天然氣佢都仲抓住喺手

OPEC 嗰班食人唔𦧲骨嘅油組唔會俾油價點樣落

油價高企上游業務自然最受惠,即係883

有興趣可以打開佢嘅年報做吓功課,佢嘅每桶實現油價係幾多,總成本係幾多,公司管理層向股東承諾咗啲乜嘢,對之後嘅產能有啲咩預期 / 開支

有諗過將883轉返自己個名揸,慳返 10% 股息稅,但係諗吓諗吓都係唔好,油價chok上chok落,如果普京突然死咗,或者有其他政治因素,需要毫不猶豫地撳掣同佢拜拜

了解完883之後,就可以再了解吓中游同下游業務嘅賺錢能力,有啲乜嘢分別

如果你有揸車,亦嚴重依賴佢為主要交通工具嘅話,買佢來做少少對沖到唔錯,佢老母,今個星期油站 (下游業務) 又加咗兩次油價
曾經坐過排386
坐左2年 連息先汁到30% CLS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞