最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
無呀 好忙 無你哩d 傻鳩咁得閒廢up 你話點就點呀 反正你係心目中係一條廢鳩垃圾 9 upper 哩樣唔會變既😂你繼續啦 得閒上黎下小醜都係好事黎
你哋講嘅1883我之後有睇過,係幾好係有興趣~ 但流動性確實係一個問題,一買一賣我都要花額外effort~ 最終都係冇買~ 之前買日本城已經買得幾辛苦,而家出貨又係,所以基本上我吾想買太細嘅股~
其實1883 唔算小成交了,每日平均都有200萬股成交量
其實1883都算唔少。一日買$1,2M應該都ok ge
如果要買10M up大額既咪買941 883呢d都算ok
唔好講你個倉咁大 我果次要沽 20萬股331 掛低5格 朝早11點 沽到下午3點先放晒
1883 算好
331 2189 果啲先係地獄 尤其跌市
2189 我諗都係收息算
巴打覺得939點?現價都有9里幾
我都明佢有佢既問題,如果唔係都唔會呢個價
唔岩你心水就踩
味追post都知你講邊個
仲有邊條丫
依個世界你贏100%果時,有人101%一樣笑鳩你係垃圾

樓上位巴打用賭馬比喻講得好,咩熱/冷都有佢理由,講咩都係假,有錢贏就係成功

真係咁有把握就賣埋老豆老母all in啦
無錯
條7頭好撚煩
我都block鳩咗佢

一日到黑曬自己幾有學識同數據
喺到打飛機,等其他巴打讚讚讚
煩個閪咁
一見倒唔岩心水嘅股
就笑鳩人屌鳩人

洗唔洗封佢做財經台大哥呀屌佢老母臭閪
我唔撚想知佢啲會計大道理呀

學樓上巴打話齋
覺得岩價就入,分注入就得
btw

唔該開到7果陣,改改個topic做
大飛數簿收息跪拜區 啦
𨳒你老母
無錯
改番個topic俾佢地圍內打飛機啦
條撚樣真係好撚煩膠 明明已經唔理佢 回其他人都比條傻鳩係咁quote 黎串 屌佢老母真係弱撚智
你好醒
估到我問咩

我忽然唔記得左減10%

謝謝你
下個post分返收息股投機同投資研究所仲好啦

大家理念唔同 都唔會有結論
呢個世界總有啲傻閪要賣弄下自己
俾自己拎存在感 同 信心
好呀

分番開兩區啦

一區做 大飛數簿收息股打飛機區
另一區做番 連登收息股自由討論
… 上面搞乜嘢

搞唔明有咩唔妥大飛同數簿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞