最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
仲有日本城,hold左5年,但幾日前已經開始出貨~
未來三幾年派息穩定的股票吾難搵,但要長期(10 or 年以上)穩定嘅,基本上其他收息股比吾倒信心我~ 所以主要就係內銀~
內銀都是麻麻
一陣又供股
sg reit 伏到...
0788 當初IPO 時喺連登開個post, 比人屌到仆街
好在受到連登仔祝福, 股價都跌到仆街
但而家每次提起佢,都係比人屌到仆街。

可能有部分人輸得太多了
不過經過左幾年 起碼唔貴
no growth 都值$1.4左右
我同意啊。但係可能之前由$2跌落去,再加上日日磨。搞到呢隻冇人討論,不過係連登,呢個應該係好事
以前買過,後尾睇落原來不停攤薄
SG不如買下DBS呢d好過
同埋遲啲呢隻嘢有機會派中期息

「另外,中國鐵塔不派中期息,公司一位管理層解釋,這主要是由於現時股息率不高,考慮到需花費的資源,認為派息誘因不大。」

我可唔可以理解呢個段落係代表,如果將來股息率高,會有誘因派中期息
一直好想知788有咩特別, 咁耐以黎最高都係去過2.1左右, 係好多人買佢輸身家另係點?
唉778 下星期二出成績, 睇怕又要坐
6823 公佈完都升唔到
呢隻嘢係經典嘅「蟹貨」代名詞

唔少人由兩蚊開始買 1.6/1.5 一直往下溝 博佢反彈
點知最後而家得返0.8
每個地方都會有遺珠 無得一概而論

SG REIT 伏 ,點解?因為俾管理人不停抽水

咁咪買番管理人咪得

同埋C2PU咪唔係external manage
投資無人話容易 尤其「價值」投資 真係要計數, 唔係潘頓生日所以今日去馬
我覺得要知佢哋hidden個遊戲,睇吓你接唔接受到,
btw有冇ching直接睇隻9ci,食返啲fee income
內銀同內房太密切了
內房都爆,好快到內銀

業績后,唔知會唔會追上跌幅823
同埋建議買返自己真係睇得明嘅嘢

賭某件事會發生嘅話…去澳門玩百家樂可能仲好搵
有冇人買過/ 渣緊老美收息股, 呢4隻派左幾十年息股價都冇太大上落

KO
PG
CL
JNJ
咁低息。。。
認同「要知佢哋hidden個遊戲」, 計得掂數咪 go得,
除左 9CI
可以望下再大隻啲嘅 ESR(1821)

利申, 兩隻都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞