最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
但係有極大discount
話時話大飛哥用緊咩app買股
最值錢個樣都賣啦喎
最衰本金唔夠 買唔到 淨係夠錢買股

當初留意到佢係因為極大nav discount
土地儲備又唔算特別多 銷售情況對比其他內房都okay 同埋最近已經試緊攞地

高速公路已經「賺」6億 但市值得21億

但未知道佢refinance 情況如何
14係咁跌,睇黎寫字樓影響好大
大中華區可樂值?錢,有冇100億
還好啦
18都企唔到
小弟轉咗落 1 同 2638
659啲錢轉去all in1883算9數
股價分析大法
如果升返 係咪=寫字樓 有人租

講起,今日香港地產 係得0014跌
所以係 cwb office 無人租
但其他區有人租

一定係
數簿巴, 想問邊到可以睇到14 黎緊committed rental contracts 有幾多?
你上次提到14 有D contract 黎緊到期, 想問係咪年報有得睇?
印像中佢ppt / 年報無講 (correct me if wrong)
上次股東會我有問,佢無答
點解呢到講收息股冇人講1686
會唔會跌穿上年10月底
因乜事12蚊跌到2蚊幾
如果還唔到債 股權會大幅攤薄 所以正常
佢牌面 400億debt + 70億perp
JV 回款 110億,現樓貨值 380億 ,現金80億
可以按book value賣晒 咁 股權仲有幾十億剩
但萬一要割價求售呢?

所以大飛講 短期一定無問題 ,長期果啲就越嚟越難估計還唔還得起
匯豐
想問下你覺得佢派息穩唔穩 依家計返都有8厘好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞