最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
可能無人教路掛睇過佢地本身都係做日用品店起家。個女人係新移民打工打到變ceo
大飛兄又有無睇過ok母企ATD?呢隻不停玩拼購
希望兩位founders睇到呢個po
有貨既股東 去股東會提議下
真㗎
呢隻嘢上市之後就見到賣家品原來咁好賺派息又慷慨,之前密密收貨
幾時都話呢個post高質
連登仔 fg 50k 要抄大飛功課應該唔難
佢d債攻略我抄唔起
O STAG BEPC PEP?
定呢度focus港女
集中買1883,331慢慢地贏算9數
大飛哥,依家1883已經到3.12,會唔會吸引再買?
大飛,介唔介意講下美股龍頭個股既睇法?
apple. google而家全部頂位,如果而家入手抵唔抵? 另係疊埋心水入voo算數?
仲有隻 京城佳業
國企物管黎 唔驚爆
市值 3億幾 net cash 10億
一年扣番Covid ad hoc profit , 賺七八千萬無難度

缺點係 H股 10%稅
其實大飛之前提過兩隻美股我有留意緊
觀察下先
始終怕美股股災
其中一隻如果衰退要挨
日本城現價買都有7里以上
每年預佢派0.2都唔差
人性黎姐
如果用2022年AR cash flow 睇
佢Cash Flow from Operating 接近有9成去左交租同埋派Dividend
如果過多幾年 Sales 冇上, 而係租金有機會上升情況下, 係有機會減派
唉,成日講03年樓價幾低 ,幾十個買到淘大,比你去到果個位你又敢買咩
上年老美又係比哂位入
利申,唔敢買
仲有三千幾萬 保就業下年 係 0
我反而覺得老人院真係幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞