最有價值收息股研究所 @ 6

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
正一小朋友,喺度show block
有病就行遠啲啦
以上發生呢啲野,其實好多好多年前現實我都同朋友發生過~ 基本上冇吾會有結論~ 所以大家唔使咁勞氣,啱聽咪聽,吾啱聽咪吾好聽~ 自此就算我再吾中意一個人都好,我都會學左佢值得學嘅地方,其餘自己吾同意嘅野,聽下咪算囉~ 冇必要爭論d乜,自己投資,自己d錢,自己負責返就得~
唔跟大飛買,唔通跟你買呀?
大飛呢六個post,分享咗勁多資訊出嚟,你想話人一句傻閪就否定哂?
傻閪果個似係你多啲囉
中電值唔值得買? 見佢派息都穩,又會出售D冇用既業務,有冇可能財息兼收?
講得啱 人地講一百句野 有啱聽有唔啱聽 啱用咪記住袋落袋 唔啱咪當耳邊風 唔洗晒時間爭吵
買咗幾手1373同1977
第一次聽投資唔使睇盤數
咁你洗咩入黎傾 求其買邊間都得
同埋內銀近排咁差 你應該去搵GS發洩
btw 內銀PB由2008開始跌到依家 even上面基金都唔睇好
仲有大師嘅祝福?
大飛由頭到尾分析內銀唔會買,計埋數有論點有論據,好合理完全唔覺得態度串
人哋指出隻股票缺點就話人哋串你,又話跌到屎咁都要分析一大輪再話唔買得笑而不言
就係不論升跌都要分析先知道買唔唔得
人哋話內銀唔適合買,你就話人哋笑9你係錯
仲有見到買內銀班友話股息率有10%夠疆就執咗去
依d論點完全係可以套用任何股票,根本冇就行業地區甚至係間公司做分析
你覺得唔啱聽唔緊要,但我覺得大飛只係合理地challenge買內銀嘅理由
咁事實係好多人唔睇數都贏到錢
所以點贏唔重要 最緊要贏錢
有啲地中海撚樣 態度惡劣過大飛多多聲
乜鳩都廿倍PE估值 都贏緊錢啦
17真係唔知點算,手上仲要兩隻大嘢要做,唔可以擺爛唔理,睇落又無咩可以再賣
精漏?
上面啲巴打如果頂唔順大飛 應該去領教下
你岩唔代表我錯
資深會計師一名
who is 精漏
有睇李聲揚同CFO
知識蒸溜所?
投資既野講到尾都係對自己個銀行戶口負責姐
咁都好嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞