Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有無咩setting嘢要注意?

amp assign check 咗無問題
係呀 avr 嚟
3800h 可以等3月玩dirac
始終有sub 會好過無sub 仔
但如果你聽過獨立買sub 仔果種一下大聲開槍一震,之後又收得好快好似無事發生咁,又或者好似跑車加速果下好大聲但又加速左好鬼消失feeling, 就會覺得soundbar sub 仔是唔同level

簡單講即是似matrix 咁,有食左藥丸的咪知道新世界

如果是因為家人,老婆,女友,寵物而買唔到sub 仔加落soundbar, 可以表示體諒明白,但如果只是因為怕嘈到隔離的,我建議你都是look 多依個post 幾頁,睇下有無人被投訴退貨左先再講
sorry 自打嘴巴講太多

都是等火龍師兄第一身感受答番q990b sub 仔夠唔夠力
播碟唔會買ps5
通堂買左就唔會咁快換,就算有新世界都唔知
我用LG用左幾年,隻sub都震到窗,但都比較唔到其他soundbar既sub
睇番你自己部機, amp assign set番5.1 or 7.1, floor set番5ch, height disable左佢, speaker config熄晒你冇既channel, 留番front channel, 你連sub都冇既話照keep番large, 行一轉audyssey, 熄deq, dvol再試下
呢D我都知吖, 非常清楚~
xbx好D? 定係一定要BD player
因為本身有xbs未有ps5 所以想雙修埋遊戲
一部好小小既player都成萬
平平地去英馬買部ub820啦
s800b, q700b, S517大家都係3.1.2 邊隻靚聲啲 主要睇戲睇劇多
xbx同PS5 播4k blu ray
係出唔到dolby vision
利申: PS5用家
夠呀 但要放啱位置 +6 睇戲震褲腳
佢仲有個bass enhancement mode 會再強啲
唔好用xbx呀。我中左個垃圾bluray app bug
個app 食唔到atmos

淨係食到 dts:x

Ps5 播碟食齊格式,但質素麻麻
lg eclair qp5w 如何?
部二手都幾抵玩
唔該晒 試下先
想問下如果LG 電視係咪買Samsung Sound Bar 都得
唔會買後置就s517,會就買Samsung
係,唔洗同一牌子
thanks 巴打 想問下如果等埋2023 release 大概幾耐?
你當同電視同步
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞