Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
yes,q系呢堆咪都可以加/跟埋
巴打會唔會放2手
你試下, 個app仲裝到咩?
請問三星 soundbar 用得耐係咪要reset 下?
最近開電視時,頭幾十秒電視只能用電視出聲,條soundbar要等幾十秒先用到
一直以黎都係電視soundbar 一齊著,一開電視就用到soundbar
HDMI CEC是否有開?
有開呀,所有設定最近都冇改過
係唔知點解條soundbar 依家唔係跟電視一齊運作,係要等一陣
如果您將HDMI ARC傳輸線連接到 Samsung Soundbar,所有設定正確,但卻沒有聲音時,可依照以下步驟重置 Samsung Soundbar 裝置。

1:關閉電視和Soundbar的電源。(待機模式)

2:同時長按遙控器上提高音量(+)和降低音量(-)的按鈕5秒鐘以上,直到顯示INIT。

3:打開電視和Soundbar的電源。

4:按下電視遙控器上的主畫面按鈕。選擇設定,然後將音效輸出更改為Soundbar。

5:前端顯示中會出現一個TV ARC通知,然後電視就會播放音效。
第2步唔知點做
點同時按+ -, 同一個制喎
係咪我理解錯?
明白,原來係直接按soundbar 上既制
試下先,thanks 巴打
用緊Apple TV 4K
咁啱有兩隻免費Homepod 2 會攞到手
平時睇下Netflix, 聽下歌
暫時頂住雞頭唔知夠唔夠用,最驚一D超低音都冇
都免費 有乜好講
一陣去買Sony SW3 超低音,
有舖頭有現貨,10.5kg,
使唔使拉車仔去
每邊有隻4寸長衝程sub 仔,netflix夠啦
聽歌反而同soundbar 一聲,中音麻麻
新home pod 2 㩒低左個低音wo
單買一條SONY A5000的話,兩個所謂低音單元發揮唔到太大效用,
睇電視節目還可以,但要睇藍光睇串流的話完全唔得,
潛力弱,感覺只係似人地玩浮潛。

咩跑道型低音….
結果都係取決單元大細
對於用開2.0 聽歌嘅我,香港啲窩居夠用啦
你買隻kef kc62 都係2隻6.5”
聽歌夠
睇戲就 應該無力啦
仲有KC62 呢隻神低音
唔可以睇佢size wo
黑科技 = 10 吋嚟
homepod 個4”低音係sub 仔黎,唔係中低音喇叭
加上長衝程,所以都勁
問題係始終得4” ,唔會潛得深
唔睇戲唔聽歌只打機(PS5 only)既話推薦邊隻soundbar?
有sub 個D
用緊LG C2電視,買個最平既SN4有冇提升感
岩岩我就去左時代廣場豐澤買隻SW3
有現貨即刻拎返屋企,即刻唔同曬

換呢條bar前用左三年天龍206,
單bar黎講佢兩隻低音單元就有d料到,
起碼比sony可以潛多幾米深,
岩岩fit到我既需求,
但sony呢條真係唔掂

$2290 全城最平 (好似係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞