Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
三星Q700B

最好加埋後置喇叭
G700垃圾黎
就算A3000同Q700B比,我都投Q700B
最重要係有後置

冇後置睇戲聲音減50分
差唔多功能同埋外型好似其他牌子無乜
美馬買洗唔洗轉插/火牛
700b對比800b 性價比有冇差距
800b avlife唔係用緊大減價, 之前3680

如果唔加後置,冇必要上800B,反正都係得前面有聲
就係見街鋪平極都做緊4K
反而700b 做到2k中都有

唔該Ching
美馬同日馬買有冇唔同?見而家美馬平過日馬,擔心之後加sub用唔到
心動不如行動, 直接買a9啦
點解唔考慮a5000呢?
Sony Soundbar我好少推薦,要好貴先可以成套,性價比輸三星太多,規格又唔突出
吹下水 HT-A9 你點睇呢?
未聽過

佢要另外配subwoofer已經貴好多

我冇位裝

如果有位裝都用獨立Av amp配大喇叭啦,唔會考慮佢
JBL 之後 少有10 吋subwoofer
Polk 呢條仲要唔貴 街好似賣緊6千幾
https://youtu.be/X7dgRJKbL0M
之前都想買,問過Avlife $5,800, 可惜隻subwoofer太大擺唔到,最後買左Q930b
咁抵屌
A9 竟然未聽過😱
Sony唔係你想像中咁好,講音響有排未到佢
ching 試過a9?
有無新手山巴開電視自動開埋

42" 普通 p記電機
各位大大,終於知咩問題了
之前話部電視好似虧虧地連Q990B soundbar
出唔到Q-sy*****
只出到soundbar 聲
或者電視聲
原來駁左一個有問題既device 落電視度,搞到成部電視虧虧地
通常大陸器材同埋唱K機, NOWTV都會影響HDMI CEC運作
好多時需要加個HDMI CEC斷路器去以上裝置度
1. 要電視有HDMI CEC功能, PANASONIC叫VIERA LINK
2. SOUNDBAR如果用HDMI ARC/eARC接駁電視, 多數支持同步開關, 以及電視REMOTE可以控制SOUNDBAR音量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞