Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
最近清貨趁平買咗對kef q350
想搵隻receiver由2.0 慢慢砌到上5.1.2
請問有冇推介依家睇緊隻denon s760h refurbished大概港紙四千 係咪已經夠做
搭單問埋q350配sub有咩方向揀

利申 人在美加
我唔知個邊價錢
入門8吋 就買DN8
想問下 有冇咩平靚正嘅喇叭可以推介
主要用嚟駁落電腦mon度出聲
平時就用嚟睇片同埋打機
有無人試到d+個dts?
呢部over咗我筆直了 btw Thank you
同埋我都想搵啲soundbar 款或者細小小嘅喇叭款 事關我張檯好細 唔夠位放
想問有咩soundbar推介 電影同音樂一半半 無位放後置 budget ~5000 thx!!!
呢款唔啱主要係我張檯放唔到
好過一條過既sound bar??
想要soundbar款 筆直大概1000左右
我套HT前面都係用Q350, 入門都夠用, 睇番你目標想砌到幾channel, 如果冇咩特別想玩dirac live的話, 搵到減價既x3700h都抵玩, 之後可以一隻一隻加上去, 又唔會唔夠力

美加入門既話直接睇rsl, svs, arendal, monoprice吧, 其他brand可以skip
冇sub d+, 第一套dts既係black panther 2? 係lossless定lossy黎?
可以試sonos同bose 不過soundbar聽歌唔好太大期望
1000是但買, 邊條岩樣就邊條, 唔會有咩大分別
冇的, soundbar唔似HT可以manual逐隻adjust, 唯一一款可以既應該係A9
我就係試唔到 想問下大家
仲係得atmos
應該要開到imax enhanced既先可以用到dts, 你用咩avr?
我係Sony tv+soundbar
可能硬件上配合唔到
其實我最想知係佢出到普通dts定係行dtsx
dtsx黎, equivalent to atmos

soundbar開到imax enhanced既應該得新型號lg, 我自己用avr其實冇咩特別preference dtsx定atmos, 最大感覺係dts大聲d
我依家條soundbar連arc,咁所有device好似ps5,switch駁電視都係soundbar出聲
唔知apple homepod呢個係咪要有apple tv先可以做到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞