Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
真係好考信仰,雖然後置同超低都係optional可買可唔買,但買左就只能配合SONY產品可以使用

有時覺得Denon S216/217同Yamaha B20A / YAS109幾好,
雖然係低階,但佢都有個SUB OUT可以俾你有線連接其他牌子既超低音,唔一定要用返佢既出品

咸濕s517 2580入手

Samsung Q900A 網面好易積塵
想問下係咪用3M除塵紙抺就得?
普通除塵紙就得, 好方便

Samsung Q900A 網面好易積塵
想問下係咪用3M除塵紙抺就得?
普通除塵紙就得, 好方便
除塵紙要本身表面滑過佢先有用
最有效咪攞個dyson 一野掃埋去就搞掂

謝謝
返去會試試
Creative Stage 360咁平無人講?
都係唔得,關唔關2.1事
會唔會2.0既就得
唔會,hdmi規格係向下兼容的
更新完點?
其實同samsung堆Q字頭有咩大分別
3.1.2仲有Dolby Atmos
好似好抵玩

係咪D立體聲技術無samsung sony JBL咁好
我上次都有類似情況 soundbar會無聲
之後用apps update version 解決左問題
So far都有一個月
Sony 公佈左新av receiver line
我有信仰加乘呀
美國wo

香港唔會引入

你果頭唔知會否引入
香港唔入
外國好似幾好評,仲諗住衝動左無等埋佢
香港sony 已經好耐無入AV AMP
2022 先買左yamaha
好評又有貨話,賣二手再買sony 都唔會蝕太多
有信仰真係唔會有負面心理障礙
好似Sony既Soundbar插位有d奇怪,
要係個凹位L型咁插條線入去,電源果邊一樣,
又細又窄,又細又窄,IEC插頭/條線粗硬少少都隊唔入。
某d Soundbar係音源/電源插位既設計有d奇怪
點解要L型咁樣插呢?例圖一Samsung Q990B既HDMI位,
有d HDMI線好似FIBBR光纖線插頭比較長未必插得入,
仲要佢咁樣排列,最入果個一定好難用d比較粗硬既線。

圖二Sony A5000既電源插位就更乞人憎,
岩岩我就買左一條筆黎配合都係新買既A90K電視用,
佢個凹位唔夠闊大,仲要咁樣L型90度角插入去,就完全用唔到圖三既電源線同插頭。

以前用圖四支天龍S216 soundbar可以就咁直插唔使90度屈曲又夠闊大,完全無呢d奇怪問題,
真係唔明點解會有咁樣L型90度角既設計。

啲設計師個腦裝屎
個時睇SOUNDBAR其中一個都睇呢個位所以唔諗三叔
定係佢無預你會換其他線或者睇死大家只會用普通頭?
KEF R系之前係咁減價果然係要出META
https://www.ecoustics.com/products/kef-r-meta/

我老表萬八入咗R5
High end 喇叭真係唔同 第一次聽到咩叫空氣感 通透
R系有排都未到high end 中階啦
之前都係玩Cambridge , D330 幾千蚊入門 座地 一換 未煲都兩個世界 堅毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞