Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
應該咁講, 計埋cp值的話暫時冇咩牌子可以打得贏samsung, 所以都比較好sale
bose 啱啱出嗰隻600好似唔錯
冇, 有arc/earc就得
Samsung 好過 denon 嗎?
$1000-3000左右
比依個價不如買番對正常喇叭吧
各有長處, samsung既優勢主要係可以再加後置, denon唔可以, 調音上denon同samsung取向都唔一樣, 可以去聽下自己鐘意邊款

再高階d denon就冇product可以同samsung比
Thx 唔識咁多。直接S517算
Netflix 就鬼影特攻
一條bar sen記Ambeo plus定sonos arc好
Denon部a1h好似幾勁
玩到4 隻sub 就係
聽歌為主 最想要有wifi
新手一問,未來想買LG A2亦想買個soundbar ,主要聽歌同睇電影,屋企都有隻長毛貓,想問一下,最平要買幾錢左右既soundbar先有質既改變,本人比較中意中音同低音🙏🏻
睇你會唔會用sonos個ecosystem, sennheiser有個好處係可以自己加唔同牌子既active sub, 不過冇得加後置, sonos就可以用番sonos sub同埋後置

sennheiser調音比較中性冇咩signature, 未必岩所有人口味
正經買番對active speaker
一套完整既system想買番lg就s80qr, samsung就q930b
想請教下 如果主要想駁電腦同埋streaming 聽歌為主既 爬咗文似乎用active speaker好啲 咁budget大約二萬倒有無咩選擇?暫時有睇到KEF LS50 W2諗住遲啲去聽下聲 但係會唔會仲有其他牌子型號係仲正既?
去左試聽會,覺得地下玩到九隻或七隻就好好多
4 sub 暫時聽左無乜特別,可能等dirac
做 surround / rear speaker 擴大音場都幾好玩
adam a7x, jbl 4305p, dynaudio focus 10, buchardt a500, elac arb51

不過成個盒咁有d柒
感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞