Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
要睇咩鄰居
見過 沖涼 開關門個一下聲都會投訴

呢個?
我都買左S517 用左幾日
電視櫃冇位放Subwoofer , 放左去C 字櫃
其實都2米內距離 但成日收唔到斷開左
睇電影都唔覺,聽歌冇啦啦冇左Bass
我果條係舊半代既216,無獨立超低音,但佢一條bar分開高中低音各兩個單元,佢個Bass都好有力度,當然同獨立超低都爭唔少,亦唔同217行atoms,216係行DTS VIRTUAL X。

不過窩居黎講,要求又唔高的話夠哂,
長度都只係960mm,而家有埋天空向上發聲單元愈來愈長,搞唔掂
LG sn7cy 仲短啲,有埋向上單元
有無Ching知邊到有得試2隻HomePod既atmos
居然見啲人話唔錯

LG sn7cy 呢款ok嗎
同B1內置會唔會差好遠
Sony野係Sony官方店特別貴
早前深水埗av outlet買咗部a90k電視9900多d,官方店賣成萬四蚊同時連生爸一齊買,例如A5000咁先可以優惠價5990買得到。

AV LIFE就咁買條生爸都可以5990買得到,不過岩岩經過AV LIFE門市,佢話新春特價5480仲送呢樣嗰樣優惠券,好衝動地買左,星期一送貨,其實部電視都係星期一送貨,唔係佢話有特價我都無打算即刻買
無聊望下
點解q990b 比q950a 只係貴$100???
一定好過內置
收到風polk legend series 產量越來越低,甚至有估計會停產出新野
有無人部Q800b 關完電視再開無左聲,用電話BT連都無聲,要斷電再開返個soundbar先有聲
我用歐水bose900無線連到行貨Bose module 500

我睇台仔果邊講,應該就得日水只可以連日水,只要唔係日水,就點連都得
price.com價格
唔該晒!岩岩再去試聽完最後揀左Q800b,三字尾好吸引,遲下再決定加唔知後置,梳化貼住牆怕唔夠位放
q800b 會好過s517好多嗎
我都梳化貼牆,9500s放梳化左右都ok後尾枕都有聲
佢出R 打死左自己
r series 有佢八成,但價錢平一半,俾我都買r
s517 3.1.2兼冇得追加後置
q800b就5.1.2而且可以加後置變埋7.1.4
加上暑假時都曾經諗過買s517,但試聽完個人覺得個surround冇想像中既效果,所以今次最後揀q800b
啱啱心思思睇埋q930 990嗰啲先發現太長 個電視櫃都係得1200睇嚟最盡都係買返q800b
新手求問,小弟本來已經有一個denon s216 soundbar,

近日親戚離港,送左一組家庭影音
(denon AVR 550bt+ 前置teac LS8300+後置sw-30)比我

我想問組家庭影音係咪應該比唔上s216?
可能我唔識駁線,我覺得成組野d聲介差過s216
定我有無其他方法改善套野?(例如可以留底AVR550BT 換其他喇叭?)

筆直方面我暫時未諗住,想聽下巴打們意見先
感謝大家
我930b 琴日情況同你一模一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞