Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好似因為行貨減價,盛澤未必再接Q990B單

詳細你可以問佢
其實水貨係咩地區既水
Sound Blaster Katana V1

勁耐歷史
bar 1000都算快有貨, 歐洲9月出, 香港11月已經有, 希望1300都跟番同一個節奏
咁我等埋1300 review先
唔該
我都期待佢既review, 第一支有6個upfiring driver既soundbar
上網睇好似千幾鎂
唔知香港賣幾錢

本身諗住唔夠位玩surround
求其買denon a517算
好似幾抵玩
s517*
https://www.youtube.com/watch?v=aitdWFO5KOo

依度有真身, 隻sub 12吋, 同普通subwoofer size差不多了
jbl行貨開賣價一定唔靚仔

12吋
唔知用唔用得著 個廳唔係好大
1000都係10吋
一定用得著
我電視用a90k, soundbar 用bose900
我用電視遙控bose900聲量有時畫面冇顯示到音量同埋會有明顯嘅delay ,想知有冇辦法解決?
行貨減到幾錢?
用hdmi connect?

電視開番cec先, audio delay可以去bose個app調整, 電視試下轉唔同audio output format睇下有冇改善, 唔得就reset晒電視同soundbar重新set過
想買Bar1000,貪佢有3個hdmi方便插其他device;但如果唔擺surround,將surround喇叭放返原位當soundbar 使用,效果會唔會差好遠?當然,1000對surround喇叭唔需要拉線,可以當走鬼檔係其中一個解決辦法。
有D youtuber提出個問題
就係JBL1000對後置用電池既話, 擔心佢兩三年就打柴
睇到個本地YouTube review,好似話電池位有蓋,可以換電池
咁又唔同講法
不過有個怪怪地既點
佢個BASS真係好撚大
如果想走走鬼後置, 屋企正路唔會好大
所以咁大個BASS又好似有D用唔著
佢個sub仔都唔算十分大,係比較高身
好似大過SUMSUNG Q990個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞