Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
準備
第二張相
感謝巴打回答
我睇返我sub仔係sw30 ,套野個base仲差過216

如果我都想換下野 但都驚一換就入教
軟件問題我諗又唔會唔整嘅
我而家次次開電視都冇聲
要重新再插個電源掣先得
更新電視同SOUNDBAR FIRMWARE
除塵紙要本身表面滑過佢先有用
最有效咪攞個dyson 一野掃埋去就搞掂
賣音響101,較大個bass,自然有人落叠
正常睇電視音量啱啱好 但跳去睇YouTube 就特別大聲

唔想將個音量校黎校去可以點搞
其實呢,去多D其他地方聽多D,先知道自己想要乜
去下K11鹹片,沙田鹹片,最好去埋友誠同地庫就知道自己想要D乜野聲

有人試過同一首歌在開頭放,之後唔話俾人聽的情況下在最後一首再播時教大10DB,聽的人好多都話好聲左,其實根本無變過(除了volume)
如果有budget,想問下sonos beam 2同 bose900點揀好
Diu
買左,返到黎試,係唔撚得
睇返個說明書,好似話要係
High Speed HDMI Cable with Ethernet
你條hdmi 2.1 是最high speed

唔撚得是邊部份
電視個端子冇識別到個soundbar
仲係用緊wifi 連接個soundbar
電視麻煩關左wifi,之後connect 左soundbar 先開
同時間麻煩關(最好reset soundbar 藍芽)

你依個依藍芽問題多d
一定係咁架喎,一係睇下部電視有無類似限制音量既功能,不過開左之後音質會差啲。
無得比
會唔會係呢條線唔支援eArc
點都connect 唔到個soundbar
電視已經recognised 到個hdmi port有線插入
但係識別唔到係黎至soundbars
寫住 連接 未知

明明以前買返黎係一插就connected 搞掂
唔洗搞啲system setting
自膠,個盒寫到明支援eArc
咁係咪唔使諗直接bose900
我覺得係
調轉方向試下,插實啲
Polk Audio MAGNIFI MINI AX
有冇ching試過? 放係房接電腦有冇問題?
主要打機睇Youtube, 會聽下Youtube d歌
現用緊好舊既pioneer HTP 5.1 想換
另有DAC + 2.0 聽歌用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞