Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
jbl 1300x 香港幾時出
分分鐘唔出
出1300 會打死1000
唔係掛 12寸轉10寸sub都唔緊要
但直頭唔出 咁可能要去美馬
仲有冇人有jbl 5.1 食評
想問下一啲擺位嘅問題
電視櫃嗰邊唔夠位擺sub
Sub放喺梳化隔離得唔得㗎?
無線你想點擺都得, 對低頻表現會有影響, 不過用得soundbar就唔使特別介意
可以拆後置既普通5.1 soundbar, jbl既話起碼9.1以上先會考慮

如果唔係真係想要真無線後置, q700b又減左價依家2千中, 加埋9500s其實係抵玩
想問下有冇巴打知道q990b近排av life做緊幾錢?
係咪出新一代q990b就會收起唔賣?
我用開onkyo tx-nr686e + Kef hts3001se 5.1 衛星喇叭(陳年舊物),隻onkyo死咗平平地換咗denon AVR-x1700,唸住求其頂住,但宜家又心癮起想換埋前中置聽埋歌,budget $10000 大家有乜推介?
Q700b 邊度做2000千,我問avlife要2990
Btw 係咪就來出q700c?
唔會收起唔賣, 會清晒D舊貨佢, 通常一出新型號舊版仲會減多轉
我問AV生活平你90
Q930b 今年係唔係冇upgrade?
wharfedale evo 4.2/4.1 + 4.c
focal 906+CC900
如果想用番kef都可以望下q系, av奶discount埋書架+中置應該唔使10000

最緊要係你要知自己想要咩聲先
聲既野可能要試聽下先知,用開Kef, 不過我見網上話用得Q系不如用LS50,但唔識有乜分別?
用番avr-x1700推Q350/Q150+Q250c有冇問題?
2千中唔係2000 price都一堆2600

歐洲應該今個月出, 香港起碼都等多排
反而我想要9500s冇乜地方平
有Q930C呀
發佈咗未?網上好似冇咩資料
低階av amp配ls50唔太夠力, q系入門都ok, 最好都係試左知道自己要咩先, 我用緊q350+q250c黎做影院speaker, 睇戲都ok, 聽歌就差少少

得閒去旺角一轉, 行下地庫, 友誠, 都有唔少喇叭可以試
未正式發佈, samsung今代係得d software改善, 冇咩期望, 反而係想等jbl 1300x
我都係
岩岩搵price 已見兩間水貨 15800$
不過係10吋sub
Sound 難唔難壞? Q930b行貨都係得一年保養 心思思想買水貨
Soundbar
俾多少少錢,sennheiser ambeo plus好似先105 cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞