Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
對made in germany已經冇咩信心

對elac 403第一對一開箱就爛高音單元, 直接一換一換左第二對, 聽左半年, 依家其中一邊隻高音單元又拆聲 好彩買行貨, 真係屌出聲
但有隻sub 睇戲係咪會差好遠
見creative 啲size 幾岩電腦細枱
我諗緊買q700b好無
都可以, 遲D仲可以加後置
JBL BAR 800 5.1.2 應該無入行

如果BAR 1000 out 筆,可以自行睇下
一樣有10吋sub
https://www.elechid.com/products/jbl-bar-800
有sub差好遠: 係
考慮緊s517/q700b
因為小弟唔諗住加後置
其實兩者仲有咩分別?
Q700b都貴800蚊左右
千幾二千蚊起跳跟埋sub個d就好,有啲幾百蚊都跟埋sub只係可以講有好過冇
電視喇叭壞壞地,主要用黎睇netflix YouTube
間唔時打機
筆直$3000,求推介
我駁電腦
調音取向唔同, 同channel下samsung亦都多兩粒單元, s517隻sub 5.9吋, samsung 6.5吋, 可以試聽完決定
多用途向就買番soundbar吧, stereo speaker冇surround的, q700b同s517入門都唔差
如果淨係想要1條Soundbar+subwoofer
最好係咪q800b
因為冇位放後置
筆直under$8000
lg c2 配咩soundbar好?
性價比最高,budget 5000內
地獄黑仔王
有冇位放後置喇叭?
冇位放啦,step巴,soundbar po都見到你
我兩邊走

HW-Q800B
但裝samsung sound會否配合唔到lg c2本身個喇叭?
用左Soundbar電視喇叭不會再出聲
唔該哂,但感覺好似浪費左佢本身個喇叭咁
LG 要2023年新電視同新Soundbar先有共同發聲功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞