Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
佢既產品真係跟唔上主流
電視試下關eARC
冇計,執完再番生,後面個團體變成點溶溶爛爛可以想像
不過講真 3年前用$7000買部rz840
宜家就算有零件再加檢查費 我諗要三千先整得好
咁諗好似換部新既算
onkyo 是出名抵食夾大件,乜野功能都有加埋又平D,你睇RZ50 又有DIRAC又大部真心是平的
如果三千蚊,咁不如追貨尾大約6000/7000 買X4700H
再唔是俾夠9XXX 買3800H
師兄2CH 是邊一部?
玩AV BYPASS?
AV amp 無乜二手市場,所以零件都無乜價值去整
你睇下一出denon a1H,上代"特別"版機王A110 已經即跌左一半價錢
唔同廠soundbar 最驚就係呢D嘢
同廠一樣有
鬼咩,兩年轉一次制式,最破壞地球嘅行業
可能咁先做唔住😅
因為有地台, 我隻atmos enabled speaker離天花都係同你差唔多距離, 效果係冇問題
反正都冇人睇
似係source既問題大d, 電視setting睇下有冇set岩, enable atmos, 開passthrough, sony好似有唔同hdmi mode, 都可以試下
onkyo, pioneer同integra既新機今年終於齊晒, 唔使得denon簡

不過今代我會簡marantz, 單純係佢肯換樣, 個樣同部合併差唔多, 靚仔過晒其他avr
咁就好, thank you
我無位放喇叭啊,張檯放個mon就無位,喇叭比個mon遮曬
得返mon下面有位放喇叭咋
thanks bro.

43x85k好似冇enable atmos, passthrough呢啲。hdmi都check過 - 插左hdmi 2.1 cable to connect between tv earc port & soundbar earc port.

我岩岩將電視個「影音同步」由自動變成開,問題就解決左了,連delay都解決埋
最後靠呢招~
Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)
https://lih.kg/zfKcOdX
#990 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
#994先岩
恭喜巴打
滾動
咁你是但買一支放得落既就得, 依個用法依個size你唔會買到d咩好既soundbar
Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(32)
https://lih.kg/3324217
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞