Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(31)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
冇人答到你依個問題, 電器既野可能一買就壞, 又可能用到想換都未壞, 冇general answer
10吋sub即係1300, 唔知香港會唔會有1300X
係 希望佢會入 入1300x 好好多 但唔知要等到幾耐
易唔易壞就好難講
但soundbar呢啲一壞就要全個換
玩avr+passive speaker就壞嗰樣換嗰樣
喇叭留到俾個孫都應該未壞
屋企唱k 有冇咩sound bar 推介?
budget 3k 內
想問下50cm長以內的電腦用2.0 soundbar有咩推介?
主要都係聽歌同打機多,間中睇下戲
nr686 算是無preout 的avamp 中最好的一部
要換都換x2800h x3800h
我部onkyo rz840買左3年壞左
代理直接同我講唔會有零件整
宜家睇緊denon av amp
睇緊x3800h 想有後級
唔知x4800有幾大分別

用緊evo 4.4做前置 未買返佢隻中置 想配返一套
Creative air stage v2/ Edifier mg300
再講多次, 電腦用同埋得咁少位就買番喇叭, 效果會好好多
如果你再加後級既話, 只睇前級部份, 4800會多左AL32, HD32同jitter reduction, 都唔算與地既分別, 對我黎講4800 made in japan依個吸引d
後置喇叭洗咪斜住擺?
面向皇帝位方向就得
冇位擺後置嘅話 係咪買Q800B最好? 定有其他選擇?
我打錯咗,係tx-nr676e, 買咗avr-x1700了,聲底同onkyo唔同,你將bass tone較大幾多db
你打得通個維修電話咁叻,我打去成日冇人聽跟住forward去一個長期已滿嘅voice mailbox....

rx840 2019出,咁樣2017出嘅676e唔慌有得整
我屋企細, 要整閣樓, 下底係睇電視, 所以得185cm 高, 想買990b,請問會唔會效果冇咁好?
想問evo 4.4 用av amp 夠唔夠力去推?
佢個中置呢,4.C 真是幾大個,要自己計下數
4.CS 就好D但唔是三路
下次依句要放在post頭
我用denon 佢cal 完話是-4DB
之後我自己再在SUBWOOFER 教大佢
買左samsung q930b, 配sony 43x85k.
fast forward/ backward之後有機會冇聲,要fast forward/ backward多次先有聲。google搵唔到頭緒
以後唔會買再onkyo av amp
我另外有2ch合併機
evo4.4我覺得唔算難推 但空間更重要
覺得個廳唔夠大比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞