[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
雖然響GAME到覺得廢,但係Adam smasher好歹都係NC 傳奇,由2023一直勁到2077,收銀手皮,同黑手平手
司機就可以唔死
小丑女就要死
根本就有心要寫死佢
司機拎住支濕鳩槍縮埋一邊射射下,
rebecca 就不嬲主攻重火力企前線,
首要解決邊一個好明顯啦
賽車果套 反車片段?
你錯喇
因為劇情要司機送露西走所以唔使死
小丑女已經冇發揮空間所以拎便當
盲都睇得出作者心態係點啦
基本上佢地死係必然,係司機仲有機會收手咪唔洗死囉,若惡2020年幫銀手放核彈之後都唔知做左幾多野先甩到身啦
若惡應該唔算甩身啦,佢要做荒坂隻狗先生存到

trigger初稿Lucy真係唔得
必然死咁露西又唔使死?
主角咁近距離要救一定救到,之前都唔知救咗幾多次喇
其實你明唔明咩係劇情殺,咩係必然死
魅音因為過度改造所以死呢啲先叫必然
霹拉呢啲情況太過突然所以主角救唔切亦都合理
但蕾貝卡企主角幾步隔離,仲要主角一直畀阿當追殺緊唔係突然中伏
就連露西&蕾貝卡自己都發現到阿當喺上空,咁請問主角當時係做緊乜野

呢啲咪ON9劇情殺囉

Part 2
來源: https://home.gamer.com.tw/artwork.php?sn=5568572

我覺得你哋兩個諗多咗
link?
上一次月球費用應該就係成個trip包來回掛
好似你同人講去一次日本要2萬蚊既
正常都assume係來回全部包埋2萬蚊
咁有咩角色死唔係劇情殺
喂我啱啱先舉咗兩個例子畀你睇咋喎,你失憶定眼殘
咁劇情要死就死,你又舉下例咩角色唔係劇情殺黎睇下
maine夠放低改造物咪唔洗死囉,咪又係劇情殺
Rebecca唔跟埋去咪唔使死

成班做正行唔好撈偏咪無事囉
唔怪得知有d野咁似eva 原來制作人有搞過eva
唉又劇情殺
全部都唔係必然死架
你呢啲真係為拗而拗
角色性格造成嘅合理後果關劇情殺咩事
定係你覺得主角有心唔救蕾貝卡
奉旨要救到?
笑死
rebaca性格做成自己後果有咩問題發現adam係空中咪自己行開兩步囉
哈哈好好笑
我睇你係地連破滅魔劍都覺得好合理嗰啲弱智嚟架喇
兒登即係兒登
你地慢慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞