[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
痴線香港時間半夜Steam有成12萬人玩緊 睇返評價好多都話係睇完動畫先入坑
呢個係Lucy 仲同緊Team 行動就講得通
唔係嘅話Kiwi 點俾到Lucy 機會無意識咁推去死嚟保David

講緊犯錯累全家嘅

Kiwi 驚David 心理唔正常推晒成Team 死機會仲大啦
只要David有事,Lucy就唔介意推其他人去死,即使係David身邊既人一樣
咁邊D係David身邊既人呀,咪David既隊友lo
點解可以唔明?
Lucy一直都有keep住留意David D野架嘛
我講緊兩邊邊邊對Kiwi 影響大啲

Lucy 係mon 住荒坂唔係David, 一有人提Test 就去隊冧人,David做嘢點邊update 好已經無心力睇,睇住David 做嘢有冇危險嗰個係Becca 同其他隊友, Lucy 要處理嘅係提起Test 嘅人

Lucy 係唔會有時間或者機會推David 第邊人去死,佢都唔響身邊,點推?
邊一邊影響大D睇KiWi幾時決定反水咪知
前大佬死左唔反水
David開始謝皮唔反水
四眼佬走黎同KiWi講田中件事,同埋荒坂派佢去搵燒資料個黑客令KiWi聯想到大哥大嫂既死同Lucy有關佢先黎反水
你話邊一邊影響大D?
仲有你問點推?佢點令大哥大嫂仆街咪可以點推其他人去死
而家就係講緊如果Lucy知David有危險,而令David脫險既方法會害死其他David身邊既人佢都唔會理

可以睇返大哥大嫂去救田中,David想去幫拖果時Lucy個樣
"傻子,萬一他們從別的出口逃走呢?"
"他們被包圍了,警察和創傷小組都已經到了"
"他們可能逃不出來了,我們應該伺機逃命"

如果你咁都唔明點解KiWi會覺得Lucy係團體未爆彈所以出賣Lucy,咁我再講落去都無用了
可以係99 再加1 嘅關係姐
都可以講第8集David 再犯錯要Becca 救先下定決心中途落車反水都得

我同意KIwi 係驚咗Lucy 呢個不穩定因素
但係唔係最重要,我覺得唔係
以上咪就係同隊一齊做任先有機發生囉

你話Kiwi 覺得由呢件事覺得Lucy係個大仆街,自私自利想教訓佢都有機啲
Lucy 比起其他人,更睇重David生死
同意

有冇機會,時間,心力去mon 實David , 隨時救David去推其他人去死

無,心力響晒荒坂度
Kiwi 出賣嗰陣都唔知Lucy做咩, sor

改做
一個離咗隊,一段時間先一次聯絡嘅人
會有機會犧牲自己嚟救David,

唔會,Lucy 若果之後入番隊, Kiwi 用呢個原因25都順服啲
睇番第九集開頭

捉咗Lucy 番嚟
Kiwi 先推到件事出嚟,唔係四眼用呢件事引Kiwi 捉Lucy

四眼佬:咁Lucy 為咗隱藏David 係實驗人選先做刪資料
kiwi: 呢個係我嘅睇法,田中都係佢殺嘅
四眼佬:Maine 同Dorio 都係咁犧牲

四眼第7集知到Lucy脫咗隊
第8集知荒坂重視緊呢單嘢

就同Kiwi 講喂荒坂留意到你條team 啦,你25 Lucy 出嚟 幫你甩身咁,Kiwi 就推咗一個響佢心目中,因為Maine Dorio兩個嘅死,條team 實力有影響下,灰到離隊咁耐,印象分大減嘅Lucy 出嚟保自己
尋日朝早睇完到依家個人都仲係好sad
仲未抽離到
搵碎骨覆桌啦
起碼維持一個禮拜
其實我自己未睇之前已經殺過佢3次
睇完又殺多一次
但老實講碎骨唔係做成件悲劇既主因
而係盡幾大努力都無法改變既殘酷現實先令到成件事既發生
所以再殺多佢幾多次都好所有人都唔會翻生,結局都唔會變完美
每殺死佢多一次只令我加深感到無力改變的痛苦
由佢哋生活係夜之城第一日已經注定咗係悲劇 除非係企業最大粒嗰幾個 都冇邊幾個人可以係夜城可以安享晚年
趁半價買咗
之前未玩game
屌 第二集擺明同Judy潛水一樣
首歌真係好q正 一聽毛管動

Btw, 有無人知
其實動過係咪先至係
隻game個original plot?
只係marketing加 奇諾先改
原故事做動畫?
*可能只係我諗多左
唔係
有講過動畫劇情原本都唔係依家咁
原本個劇本更黑暗更悲劇
係Ttigger收到CDPR個劇本同佢地講話跟佢地個劇本做動畫套野唔會好睇
然後兩邊互相傾左好耐先變到依家咁
動畫係原創,同game無太大關係

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞